Doporučujeme

Řepné burgry

Řepné burgry | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Řepné burgery

  • 0
Vyzkoušejte tak trochu jiný burger, kde maso vyměníte za červenou řepu.

Ingredience

2 červené cibule
2 stroužky česneku
slunečnicový olej na restování
360 g červené řepy
2 mrkve
240 g sterilované cizrny, bez nálevu
100 g ovesných vloček
1 velké vejce
4 lžíce nasekané hladkolisté petržele
sůl
mletý černý pepř
strouhanka na zahuštění
1 avokádo
hrst mladých listů červené řepy
6 hamburgerových bulek
100 g lučiny

1. Jednu cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme dosklovata. Přidáme nahrubo nastrouhanou oloupanou řepu a mrkev a restujeme asi 5 minut. Opečenou zeleninu přendáme do cedníku a vymačkáme přebytečnou tekutinu.

2. Cizrnu společně s vločkami a vejcem rozmixujeme dohladka. Přidáme vychladlou zeleninu a 3 lžíce petrželky. Hmotu promícháme, ochutíme solí a pepřem a podle potřeby zahustíme strouhankou. Vytvarujeme 6 placiček, které necháme odležet 30 minut v chladničce. Pak je opečeme v pánvi na rozpáleném oleji z každé strany cca 2 – 3 minuty dozlatova.

3. Avokádo očistíme a dužinu nakrájíme na tenké plátky. Zbylou cibuli oloupeme a rozkrájíme na nudličky. Listy červené řepy opláchneme a necháme okapat. 

4. Bulky podélně rozpůlíme a řezné strany opečeme na malém množství oleje dozlatova. Spodní díly potřeme lučinou smíchanou se zbylou petrželkou, solí a pepřem. Přidáme řepné placičky, avokádo, cibuli a řepné listy. Burgery přiklopíme horními polovinami bulek a podáváme.


  • Vybrali jsme pro Vás