Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

RECEPTY: Miljeme sladkovodní ryby

Část 6/8



Okoun s gratinovanou zeleninou


Potřebujeme: 1 lilek, 2 cukety, 2 papriky, sůl, olivový olej, 80 g másla, 50 g hladké mouky, 200 ml zeleninového vývaru, 300 ml mléka, špetka muškátového květu, 50 g jemně strouhaného parmazánu, mletý černý pepř, máslo na vymazání zapékací misky, 4 porce okouna, drcený kmín



Postup:

1. Zeleninu očistíme. Lilek a cukety nakrájíme na tenké plátky. Osolíme je a necháme "vypotit". Pak je papírovou utěrkou osušíme. Papriky nakrájíme na nudličky. Všechnu zeleninu opečeme na oleji v pánvi. Pak ji přendáme na papírovou utěrku, abychom ji zbavili přebytečného tuku.


2. Z 50 g másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a mlékem, rozšleháme a 15 minut necháme provařit. Bešamel dochutíme muškátem, parmazánem a pepřem, popř. ho dosolíme.


3. Zapékací misku vymažeme máslem a naplníme zeleninou. Jednotlivé vrstvy přelijeme omáčkou. V troubě ji při 180 °C zapékáme asi 25 minut dozlatova.


4. Porce ryby očistíme, nasolíme a posypeme kmínem. V pánvi je na směsi oleje a zbylého másla z obou stran opečeme dozlatova.


Doba přípravy 70 minut.

1 porce obsahuje 2953 kJ/705 kcal

Počet porcí/kusů 4


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 22. týden roku 2024

Co si pro nás hvězdy připravily do posledních květnových dní? Blíženci, před vámi se otevírají nové možnosti. Neřešte,...

Nehrajte loutku vydanou napospas. Odolat manipulaci není tak těžké

Manipulace je způsob, jak ovlivnit myšlení a jednání druhých. Lze se s ní setkat v každodenním životě. Manipulátoři...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Horoskop pro každé znamení na 23. týden roku 2024

Červen nám otevírá svou náruč, co nás čeká v jeho prvních dnech? Raci, jestliže jste dříve rozehráli svou hru, pak dnes...

Džíny, kostýmek, šaty. Nestárnoucí klasika do vašeho šatníku patří

Móda je kreativní proces, stále přináší něco nového a trendy. Navzdory tomu však existuje oblečení, na které je zub...

V kanceláři vám to bude letos slušet. Trendy přejí milovnicím pohodlí

Tisíce žen pracujících v kancelářích dennodenně řeší, co si obléci. Jsou kancelářské profese, kde si vystačíte s...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Doporučit někomu láhev vína je až intimní, říká someliéra

K vínu se Romana Echensperger dostala čirou náhodou. „O světě vína jsem neměla žádné velké ponětí až do okamžiku, kdy...

Žádná tajná bokovka. S manželkou jsme rozvedeni, překvapil Petr Nedvěd

Generální manažer české hokejové reprezentace Petr Nedvěd (52) byl po divoké oslavě zlaté medaile z mistrovství světa...

Posedlost sexem, tíže lásky, nekrofilie. Gejšin příběh zmátl Japonsko

Vine se jím sex, mocná záliba v sexu. Rovněž láska. Neukojitelná, doslova vražedná. Onen příběh se odehrál v kulisách...

Brankář Dostál zklamal fanynky. Randí s finskou volejbalistkou, bývalkou Nečase

Neprůstřelný gólman Lukáš Dostál (23) byl hvězdou letošního mistrovství světa v hokeji. Nadšení z něj byli nejen mužští...

Vznikající nádor v těle signalizuje celá plejáda příznaků, říká neurochirurg

Premium Narodil se v USA, zkušenosti sbíral i ve světě, ale doma je v Praze. Specialista na operace mozku Jan Šroubek si nyní...

Hoši, nádhera, děkují celebrity za hokejové zlato. Pokáč baví vítěze písničkou

Česká hokejová reprezentace získala po čtrnácti letech zlato na mistrovství světa. Obrovský úspěch nadchl nejen...