Kapr na česneku


Potřebujeme: 1/2 kapra asi 800 g, 2 stroužky česneku, 1 lžička kmínu, sůl, 4 lžíce hladké mouky, olej, 1 palička česneku, 2 lžíce kaparů, 150 ml vývaru, bylinky na ozdobení



Postup:

1. Kapra očistíme, opláchneme a osušíme. Nakrájíme ho na porce a potřeme najemno nastrouhaným česnekem. Posypeme ho kmínem, osolíme a obalíme v hladké mouce.


2. Na pánvi rozpálíme olej a kapra ze všech stran osmažíme. Paličku česneku rozkrojíme a opečeme na pánvi společně s rybou.


3. Kapra i česnek vyjmeme a uchováme na teple. Výpek zaprášíme hladkou moukou, orestujeme a přidáme kapary.


4. Přilijeme vývar, dobře promícháme a necháme zvolna provářet asi 10 minut. Porce kapra dáme na talíře, podlijeme šťávou a doplníme opečeným česnekem. Podáváme s bramborami.


Doba přípravy 50 minut.

1 porce obsahuje 1306 kJ/312 kcal

Počet porcí/kusů 4


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 20:52