Salát s pečenou dýní, sýrem feta a brusinkami
Potřebujeme: 1 malá máslová dýně, olivový olej, 1 lžíce sušeného tymiánu, chilli koření, sůl, mletý černý pepř, 100 g mražených brusinek, 250 g směsi listových salátů, 100 g vlašských ořechů, 200 g fety
Postup:
1. Dýni oloupeme, rozpůlíme a vydlabeme střed se semínky. Očištěnou dýni nakrájíme na měsíčky a rozložíme na dno zapékací mísy. Zakapeme ji olivovým olejem a posypeme tymiánem, špetkou chilli koření, solí a pepřem.
2. Vložíme do rozehřáté trouby a při teplotě 200 °C pečeme asi 30 minut, dokud dýně nezměkne a nezezlátne.
3. Brusinky necháme rozmrazit. Listový salát opláchneme a odstředíme, aby se zbavil přebytečné tekutiny. Upečenou dýni dáme do mísy a promícháme ji s listovým salátem, rozmrazenými brusinkami a ořechy. Salát rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou fetou a podáváme.
Doba přípravy 45 minut.
1 porce obsahuje 1832 kJ/438 kcal
Počet porcí/kusů 4