Pečené filátko ze pstruha s dýňovým pyré
Na dýňové pyré: 1 fenykl, 1 máslová dýně, 1 cibule, 4 lžíce másla + na pokapání, 500 ml zeleninového vývaru, mletý muškátový oříšek, sůl
Na rybu: 8 filátek ze pstruha, mletý černý pepř, olivový olej
Postup:
1. Fenykl očistíme. Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme ji i fenykl na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli a přidáme dýni a fenykl. Vše krátce opečeme, zalijeme vývarem a necháme dusit doměkka.
2. Jakmile jsou dýně a fenykl měkké, slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme 2 lžíce másla a vše rozmačkáme na pyré. Ochutíme muškátovým oříškem a dosolíme.
3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém olivovém oleji rybu opečeme z obou stran. Pstruha podáváme s dýňovým pyré a pokapeme rozpuštěným máslem.
Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 2439 kJ/583 kcal
Počet porcí/kusů 4