Těstoviny s dýňovou omáčkou
Potřebujeme: 500 g dýně, 200 ml zeleninového vývaru, 1 šalotka, 4 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku, 500 g těstovin (špaget), sůl, 200 g pancetty nebo anglické slaniny, 100 g sušených rajčat, 100 ml smetany, 100 g sýra pecorino, mletý černý pepř, bazalka
Postup:
1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a oloupeme ji. Jednu půlku dýně nakrájíme na kousky, vložíme do vývaru a uvaříme doměkka. Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na dvou lžících oleje. Přidáme nasekaný česnek, osmahneme a přilijeme vařenou dýni i s vývarem. Rozmixujeme a dáme stranou.
2. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Pak je slijeme a necháme okapat.
3. Zbylou dýni nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm nakrájenou slaninu. Vložíme dýni, sušená rajčata a opět vše krátce osmahneme.
4. Pak přidáme rozmixovanou dýni a přilijeme smetanu. Promícháme a vložíme uvařené těstoviny. Krátce prohřejeme, vmícháme část nastrouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylým sýrem a bazalkou.
Doba přípravy 50 minut.
1 porce obsahuje 2407 kJ/575 kcal
Počet porcí/kusů 4