Ingredience

400 g rýže (kulaté)

1 velká cibule

3 stroužky česneku

80 ml olivového oleje

700 ml rybího vývaru

sůl a mletý pepř

400 g mořských plodů (mražené krevety, mušle, krabí maso atd.)

100 ml bílého vína

2 lžíce strouhaného parmazán

2 lžíce másla

1 citron

bylinky na ozdobení


1. Rýži důkladně propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na rozpáleném oleji.



2. Přidáme rýži, dobře vše promícháme a krátce orestujeme. Přilijeme asi 2/3 vývaru, osolíme a dusíme asi 10 minut, až se tekutina vsákne.



3. Pak zamícháme mořské plody, zalijeme zbytkem vývaru a bílým vínem. Dusíme ještě asi 5 minut, až je rýže měkká, ale nerozvařená.



4. Nakonec přidáme nastrouhaný parmazán a máslo a už jen zlehka promícháme. Hotové rizoto ochutíme solí, pepřem a podáváme ozdobené čerstvými bylinkami nebo citronem.


  15:15,  aktualizováno  25. března 2019 18:58