Ingredience Těsto: Ovocná náplň: Drobenka: |
1. Droždí rozdrobíme do misky. Přidáme lžičku cukru, lžíci mouky a trochu vlažného mléka. Vše dobře promícháme a necháme vykynout kvásek.
2. Rebarboru oloupeme a nakrájíme na malé špalíčky. Vsypeme ji do horkého džusu a několik minut ji povaříme. Pak slijeme přebytečnou tekutinu. Jahody očistíme a překrájíme na menší kousky.
3. Zbylou mouku prosijeme do mísy. Přidáme sůl, zbylý cukr a vanilkový cukr, vejce, rozpuštěné máslo a zbylé mléko. Vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout. Pak ho rozválíme na obdélníkový plát a přeneseme ho na plech vyložený pečicím papírem.
4. Marcipánovou hmotu rozdrobíme do mísy. Přidáme změklé máslo, cukr a hrubou mouku. Konečky prstů vypracujeme drobenku. Ovoce rozprostřeme na těsto a poházíme ho drobenkou. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme ho asi 30 minut. Při servírování ho můžeme doplnit šlehačkou.