Doporučujeme

RECEPT DNE: Cizrna po marocku

| foto: Kulinární studio Bauer Media, Bauer Media

RECEPT DNE: Cizrna po marocku

Báječná luštěnina, kterou musíte ochutnat.

Ingredience

2 cibule
3 stroužky česneku
40 g čerstvého zázvoru
200 g baby mrkviček
6 lžic olivového oleje
300 ml zeleninového vývaru
400 g sterilovaných sekaných rajčat
400 g sterilované cizrny
sůl
1 lžičky mletého kmínu
1 lžičky mletého koriandru
1 lžičky mleté papriky
200 g kuskusu
hrst čerstvého koriandru

1. Cibuli, česnek, zázvor a mrkev oloupeme. Vše kromě mrkve nakrájíme na drobné kousky. V kastrolu rozehřejeme 4 lžíce oleje a orestujeme na něm cibuli. Když zesklovatí, přidáme nasekaný česnek a zázvor. Společně restujeme asi 1 minutu.


2. Pak přilijeme zeleninový vývar, vmícháme sekaná rajčata a cizrnu. Ochutíme solí a kořením a na mírném plameni vaříme 20 minut. Pak přidáme oloupané a na poloviny překrojené mrkve. Společně vaříme ještě 10 minut.


3. Kuskus mezitím vsypeme do misky, osolíme a promícháme se dvěma lžícemi olivového oleje. Zalijeme ho horkou vodou tak, aby sahala asi 1 cm nad kuskus. Zakryjeme víkem nebo pokličkou a necháme nabobtnat asi 15 minut. Pak ho promícháme s nasekaným koriandrem. Hotovou cizrnu podáváme s kuskusem. Můžeme dochutit čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.


  • Vybrali jsme pro Vás