Nemáte čas večer vyvářet? Pak pro vás máme recept na rychlé jídlo, na kterém si pochutná celá rodina. Vyzkoušejte plněné batáty.

Ingredience

4 batáty
olivový olej na zakápnutí
sůl
mletý barevný pepř
150 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
150 g sušených rajčat
1 jarní cibulka
hrstka bylinek (tymián, petrželka)
150 g ricotty

1. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a přendáme do pekáčku. Zakapeme je olivovým olejem, osolíme, opepříme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 200 °C asi 35 minut doměkka.

2. Hrášek propláchneme a necháme okapat. Rajčata nakrájíme nadrobno. Cibulku očistíme a společně s bylinkami nasekáme najemno.

3. V misce promícháme ricottu s rajčaty, hráškem, cibulkou, bylinkami, solí a pepřem. Pečené brambory rozřízneme, vnitřek lehce zmáčkneme a do vzniklého prostoru dáme část náplně. Vložíme znovu do trouby a dopékáme ještě asi 10 minut.