Ingredience 4 křepelky |
1. Křepelky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Ochutíme je solí, pepřem a poprášíme moukou. V pánvi na cca 20 g rozehřátého másla opečeme maso ze všech stran dozlatova. Křepelky vyjmeme a dáme stranou.
2. Na výpeku orestujeme očištěná na měsíčky nakrájená jablka. Rozložíme je na dno pekáče vymazaného trochou másla a na ně položíme křepelky. Poklademe je asi 40 g másla nakrájeného na plátky a přidáme omytou snítku rozmarýnu. Zakryté je pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Během pečení přeléváme křepelky vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vodou. Poté je odkryjeme a dopečeme dozlatova.
3. Křepelky s jablky vyjmeme a uchováme v teple. Rozmarýn odstraníme a do výpeku vmícháme zbylé máslo a nahrubo nasekané omyté listy petržele. Křepelky s jablky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.