Zvěřina k podzimu patří. Vyzkoušejte náš recept na pečené křepelky s jablky.

Ingredience

4 křepelky
sůl
mletý černý pepř
hladká mouka na posypání
120 g másla
4 jablka
1 snítka rozmarýnu
malý svazek hladkolisté petržele

1. Křepelky důkladně očistíme, omyjeme a osušíme. Ochutíme je solí, pepřem a poprášíme moukou. V pánvi na cca 20 g rozehřátého másla opečeme maso ze všech stran dozlatova. Křepelky vyjmeme a dáme stranou.

2. Na výpeku orestujeme očištěná na měsíčky nakrájená jablka. Rozložíme je na dno pekáče vymazaného trochou másla a na ně položíme křepelky. Poklademe je asi 40 g másla nakrájeného na plátky a přidáme omytou snítku rozmarýnu. Zakryté je pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. Během pečení přeléváme křepelky vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vodou. Poté je odkryjeme a dopečeme dozlatova.

3. Křepelky s jablky vyjmeme a uchováme v teple. Rozmarýn odstraníme a do výpeku vmícháme zbylé máslo a nahrubo nasekané omyté listy petržele. Křepelky s jablky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s bramborovými placičkami.