Krůtí roláda pečená na růžovém víně
Jemné krůtí maso je pro dámský jazýček jako dělané. Sladce navinulá šťáva mu dodá šarm.
? Čas na přípravu: 30 minut + pečení
? Množství: 8 porcí
? Potřebujete: 1,5 až 2?kg krůtích prsou, 1 hrst nasekané petržele + pár listů na ozdobu, 2 stroužky česneku, 15?g strouhaného parmazánu, 100?ml olivového oleje, 3 červené cibule, 200?ml drůbežího vývaru, 100?ml růžového vína, 50?ml balzamicového octa, 50?g másla, sůl, pepř
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Celý kus krůtích prsou ostrým nožem prořízněte tak, aby vznikl plát masa. Osolte ho a opepřete z obou stran.
2. Smíchejte nasekanou petržel, prolisovaný česnek, parmazán a půlku oleje. Směsí potřete jednu stranu plátu krůtího masa. Zarolujte a provázkem svažte.
3. Oloupané cibule nakrájejte na čtvrtky a vložte do pekáče. Položte na ně roládu. Potřete ji zbylým olejem a podlijte vývarem a vínem. Vložte do vyhřáté trouby a pečte asi 60 minut dozlatova. Během pečení ji polévejte výpekem.
4. Po opečení vyndejte roládu a cibule z pekáče. Zabalte do alobalu a uchovejte 15 minut v teple.
5. Pekáč postavte na oheň a výpek přiveďte k varu. Vlijte balsamico a máslo a provařte na hustou šťávu. Roládu nakrájejte na kolečka a servírujte s cibulemi, přelité šťávou a ozdobené petrželkou.
Konec večírku si přece nikdo neumí představit bez zákusku!