Využijte jogurt při přípravě masa. Bude šťavnatější a získá nezaměnitelnou chuť.

Ingredience

1 jarní cibulka
1 mrkev
250 g bílého jogurtu
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
12 kuřecích paliček
2 malé červené chilli papričky
4 snítky hladkolisté petržele

1. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme najemno. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Bílý jogurt dáme do mísy a smícháme s připravenou zeleninou. Přidáme prolisovaný očištěný česnek, olej, sůl a pepř. Kuřecí stehna očistíme a vložíme do marinády. Necháme je přes noc odležet v chladničce.

2. Odleželé paličky vyjmeme z marinády, rozložíme na mřížku a přiklopené grilujeme pozvolna cca 30 - 40 minut doměkka a dozlatova. Během grilování maso průběžně otáčíme. (Na grilování můžeme použít také grilovací tácek.)

3. Kuřecí paličky před podáváním posypeme najemno nakrájenou očištěnou chilli papričkou a nahrubo nasekanou opláchnutou petrželí. Servírujeme např. s restovanou mrkví nebo grilovanými brambory.