Kozí sýr, jablko, červená řepa a ořechy. To je letní kombinace, které se nedá odolat.

Ingredience:

100 g baby špenátu
50 g lístků červené řepy
1 jablko
1 citron
100 g plátků sušené šunky
slunečnicový olej na opečení
200 g kozího sýra
80 g vlašských ořechů

Zálivka:
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce olivového oleje
sůl a čerstvě mletý černý pepř

1. Špenát a lístky červené řepy propereme ve studené vodě, necháme okapat. Jablko omyjeme, odstraníme jadřinec, nakrájíme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou. Sušenou šunku nakrájíme na menší kusy a na mírném ohni v pánvi na rozehřátém oleji opékáme asi 5 minut do křupava. Přendáme ji na kuchyňskou papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

2. Hořčici smícháme s medem a octem a za stálého míchání přilijeme olivový olej. Zálivku ochutíme solí a pepřem. 

3. Do mísy dáme listy špenátu a červené řepy, přidáme jablko a promícháme. Kozí sýr nakrájíme na plátky a rozložíme na plech s pečicím papírem. Vložíme ho do trouby s rozehřátým grilem na nejvyšší stupeň a zapečeme dozlatova. Salát rozdělíme na talíře, přidáme opraženou šunku, nahrubo nasekané ořechy a zapečený kozí sýr. Salát pokapeme připravenou zálivkou a podáváme.