Zázvor
Expert v boji proti chřipkám a nachlazení, jehož pravidelná konzumace v rozumném množství pomáhá vyplavit z těla toxické látky. Kořen zázvoru má velmi silné protizánětlivé, antibakteriální a antivirové účinky, podporuje přirozené pocení, ulevuje od horečky, uvolňuje ucpané dutiny a zmírňuje bolesti v krku.
Ochutnejte mrkvový salát se zázvorem: Oloupejte šest mrkví a nakrájejte je na tenké nudličky nebo nastrouhejte nahrubo. Dvě lžíce olivového oleje rozehřejte ve velké nepřilnavé pánvi, přidejte dvě lžičky nastrouhaného zázvoru a asi půl minuty míchejte. Přihoďte mrkev a promíchejte se zázvorem, dochuťte solí a přilijte čtvrt hrnku vody. Pak teplotu snižte a vařte, dokud mrkev lehce nezměkne a voda se nevstřebá, cca 4 až 5 minut. Do směsi vmíchejte po lžičce sezamového oleje a sójové omáčky, přisypte lžíci černého sezamového semínka. Salát můžete servírovat horký, vlažný nebo i studený.