Ingredience
Postup
- V kastrolu rozehřejeme olej a zprudka v něm opečeme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev. Když začnou okraje plátků zlátnout, přidáme nadrobno pokrájenou oloupanou cibuli a mícháme, až zesklovatí. Potom přisypeme kari, najemno nakrájenou očištěnou chilli papričku, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Osolíme a opepříme.
- Obsah kastrolu přivedeme k varu a přidáme vymačkanou šťávu z najemno nastrouhaného očištěného zázvoru. Vaříme asi 20 minut doměkka.
- Mezitím housku nakrájíme na kostičky, pokapeme rozpuštěným máslem a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C dokřupava a dozlatova.
- Když je zelenina měkká, přilijeme do kastrolu 2/3 kokosového mléka, přidáme asi 6 lístků máty a rozmixujeme dohladka. Polévku dochutíme solí a rozdělíme do talířů. Dozdobíme ji zbylým kokosovým mlékem, doplníme krutony a posypeme zbylými lístky máty.