Gastronomie
V Nice je 300 dní v roce slunečno, takže se tu skvěle daří všemožným druhům ovoce, zeleniny a dalším rostlinám. Můžete tady ochutnat skvělý česnek, olivový olej, citrony a co milujeme třeba my úplně nejvíc, tak jsou mořské plody na jakýkoliv způsob. Ryby, krevety, chobotnice, na co si jen vzpomenete. Které místní speciality byste si neměli nechat ujít? Třeba soccu, cizrnovou palačinku, nebo pissaladiere – pizzu, co vlastně není tak úplně pizza. Tento koláč je pokrytý cibulí, ančovičkami a olivami. A nakonec to nejlepší – ratatouille. Věděli jste, že tento slavný pokrm vznikl právě v Nice? Přísady se mohou lišit, ale základem je směs bylin a zeleniny, jako jsou bobkový list, tymián, majoránka, cibule, česnek, mrkev, cibule, rajčata, lilek a cuketa. Ratatouille je často servírovaný jako příloha.