Mladý řidič nezvládl smyk v zatáčce, ze dvou aut vystříhali sedm zraněných

  • 70
Čelní srážka dvou osobních aut v úterý večer na několik hodin uzavřela silnici na trase mezi Náchodem a Hronovem. Zranilo se při ní sedm lidí, jeden z nich těžce. Příčinou střetu zřejmě byla chyba mladého řidiče.

Nehoda se stala v náchodské čtvrti Malé Poříčí krátce po 19. hodině.

„Osmnáctiletý řidič vozidla značky BMW na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a ve směru od Hronova dostal v pravotočivé zatáčce smyk. Vjel do protisměru, kde se čelně střetl s automobilem značky Volkswagen. Při dopravní nehodě došlo k vážnému zranění řidiče vozidla BMW a spolujedoucí z vozidla Volkswagen,“ uvedla mluvčí královéhradecké policie Eliška Majerová.

Záchranáři ošetřili sedm lidí, čtyři z nich hasiči podle informací na Twitteru museli z vozů vyprostit.

Zraněné pak převezli záchranáři do nemocnic. Dva skončili na traumacentru v Hradci Králové. Vedle vážně zraněného 18letého muže, který utrpěl vícečetná poranění trupu a nohou, převezli i 53letou ženu se středně těžkým zraněním, doplnil pro ČTK mluvčí záchranářů Ivo Novák.

Policisté provedli na místě u obou řidičů dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U pětadvacetileté řidičky vozidla Volkswagen policisté na místě provedli orientační test na jiné návykové látky také s negativním výsledkem. U řidiče BMW si policisté ještě vyžádali test na přítomnost jiných návykových látek spojený s odběrem krve a moči.

Hmotná škoda předběžně činí 150 tisíc korun. Příčinami a okolnostmi nehody se dál zabývají náchodští policisté.

Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči z Náchoda, nasvěcovali okolí nehody, zajistili auta proti požáru, pomáhali s naložením vraků na odtah a uklízeli silnici. Na základnu se vrátili až po 23. hodině.

Zdravotničtí záchranáři museli povolat na místo nehody čtyři výjezdové skupiny včetně lékaře z Jaroměře a Náchoda i sanitku zdravotnické dopravní služby.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz