"Do soutěže se přihlásilo dvanáct hotelů a každý přiveze na ochutnávku vlastní omáčku. Která z nich je nejlepší, rozhodnou jak návštěvníci, kteří budou svíčkové během dne ochutnávat, tak odborná porota," prozradila ředitelka akce Helena Urbanová.
Nejatraktivnější podívanou by letos mohlo být živé vystoupení televizní kuchařské celebrity Itala Emanuela Ridiho, o jehož účasti se zatím vyjednává.
I kdyby nakonec nedorazil on, budou si moci návštěvníci projít obrovskou nabídkou různých pokrmů a potravin, chybět nebude stánek s čokoládou, kořením, sýry nebo speciální zmrzlinou. "Lidé mohou ochutnat třeba svíčkovou, špenátovou nebo čabajkovou zmrzlinu," láká ředitelka.
Loni prošlo dveřmi Aldisu, kde se akce už tradičně koná, skoro pět tisíc lidí. Na tu letošní je vstup za 80, pro studenty a seniory za 50 korun. Sály s jídlem, dorty a dalšími pochoutkami se lidem otevřou v 10 hodin dopoledne.