Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Nekácejte stoleté stromy! Aktivisté přinesli před sídlo lesníků makety pařezů

Skupina aktivistů z hnutí Greenpeace dnes protestovala proti kácení starých porostů před sídlem státních Lesů ČR v Hradci Králové. Vadí jim plán těžby v nejstarších partiích Krušných hor a Ždánického lesa. Podnik slíbil, že s nimi o záměru bude jednat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ten text jsem pochopil až moc dobře, chtěl jsem vám to pouze rozvinout a poučit vás když tomu vůbec nerozumíte.

I Buk má svého škůdce a tím je Červec Bukový(Cryptossus fagi), ten napadá přesně takové Buky a díky němu namokvá kůra a strom pak vyhnije a je zničený a rostl tam tak úplně k ničemu. Takový Buk se dá prodat za pěkné peníze. Ten Žďánský les je PLO Středomoravské karpaty a LVS zde je 1.a 2. Dubový a Bukodubový. To znamená že ani Buk zde nemá úplně příznivé podmínky protože ho odsud vytlačuje Dub. Učivo si spíše doplňte vy a zjistěte si o tom více a nedělejte tu chytrého, nevíte o Lesnictví vůbec nic!!!!! A jinak Lesnictví je obor zabývající se péčí, funkcí a chodem Lesa.

Tou větou měl byste o lesy pečovat jste mě opět přesvědčil že tomu vůbec nerozumíte a děláte jen chytrého a důležitého.

Protože jinak byste věděl že součástí Péče o Les je i Těžba, zvláště pro tak staré stromy, ty jsou už přestárlé a Mýtní těžba zde je na místě a po těžbě se zde zasadí nové stromy které funkci těch starých nahradí. Buky se vytěží a navrhné se vhodná dřevina které na tom stanovišti vyhovují jak Klimatické podmínky tak Půdní podmínky a následně se o tento porost pečuje aby dorostli do stejného věku jako jejich předchůdci. Provádějí se výchovné zásahy jako jsou Prořezávky, následně Probírka a nakonec Mýtní těžba.

Takže si tady laskavě nehrajte na chytrého a radši si zajděte do knihovny, tam si půjčte knihu o Lesnictví a až se něco naučíte tak sem teprve něco napište. Nerozumíte Lesnictví, tak radši mlčte. Jediný kdo je tu nevzdělanec jste vy!!!!!!!!!!

Na rozdíl od vás vím jaké stromy napadá Lýkožrout Smrkový, Smrk a Modřín a víte by jaké Buky napadá Červec Bukový? Jediný kdo se tu znemožnil svými nesmysly které vypustil jste vy, melete kraviny a hrajete si na chytrého!! Že vám to není blbý. Než o něčem takovém něco napíšete, tak si o tom něco zjistěte.

0 1
možnosti
JN

J20o53s71e78f 73N68o39v98á91k

5. 10. 2023 22:57

Je smutné, pokud vy jste novým produktem lesnického školství. Vůbec nic jste nepochopil. Lesy nejsou fabrika na dřevo. Lesy mají mnohé mimoprodukční funkce. Dokonce jste nepochopil ani probíhající klimatickou změnu. Příroda si vytře své pozadí s takovými tupci, jako jste vy. S těmi, kdo ji nechápou proto, že na to prostě nemají mentální kapacitu. A když se nedej bože dostanou do praxe, tak dělají chybná rozhodnutí, která ovlivní stav lesů na další desítky let. P.S.: Zkuste psát správně česky, velká písmena máte úplně blbě.

0 0
možnosti
Foto

Vy všichni co tady píšete takové nesmysly že Lesníci jsou amatéři a že zlatí aktivisté jsou lepší, to co píšete jsou takové nesmysly!!!!!! Vy vůbec nerozumíte Lesnictví ani celkovému hospodaření v lesích!!! Jste všichni úplně vedle a je vidět že opravdu vůbec nic nevíte tak radši mlčte a nepleťte se do toho!!!!! Lesy ČR se snaží dělat vše pro to aby naše Lesy zachránili, já Lesnictví studuji a částečně i pracuji a vím jak to tam chodí, staré stromy které jsou už v mýtním věku je potřeba kácet a to za účelem toho že je potřeba tam zalesnit novou generaci lesů!!!! A to že zde máme podle vás ty čtvercové vykácené nesmysli, tak to jsou kdyžtak tzv. Holiny které byli vykácené z nějakého důvodu, jedná se o mýtní těžbu kde však vzniká nový les, sází se tam anebo je to holina kde byl Kůrovec, kůrovce je potřeba okamžitě odstranit, takže kdyby podle vás ty stoleté stromy byli napadeny kůrovcem a nevytěžili se tak ten kůrovec se rozmnoží a sežere celý les a pak tam budou další a další Holiny, radši si o tom něco zjistěte a pak sem něco napište. Lesy se u nás obnovují, po každé těžbě se daná holina Zálesní anebo se dělají postupné výchovné zásahy jako je Prořezávka, probírá, tyto zásahy je potřeba dělat aby se daný porost prosvětlil a postupně ty stromy dospějí do mýtního věku který je od 80 let výš a ty je potřeba vytěžit a například tam podpořit přirozenou obnovu která tam je nalítlá a opět tam vzniká nový les.

Jediný kdo tu je amatér jste vy, vy tomu vůbec nerozumíte a laskavě si odpusťte to že o Lesnících říkáte že jsou amatéři, zkuste to říct ještě jednou!!!!! O Lesník se otírat nebudete!!!!!! Vám vůbec o přírodu nejde, chcete být jen důležití a zviditelnit se!!!! Než tady něco napíšete tak si o tom radši před tím něco zjistěte a nepište sem takové nesmysly!!!! Jste amatéři sami!!!!!

0 1
možnosti
JN

J70o37s35e38f 75N75o42v30á13k

5. 10. 2023 14:29

Nějak jste se rozohnil. Aby Vám z toho nepraskla cévka. Jak tak koukám, máte potíže s porozuměním psanému textu. Hovoří se tam o kácení bučin v Krušných horách a vy tam připletete lýkožrouta smrkového. Dále se tam zmiňuje Ždánický les. Když to nevíte, tak tam jsou společenství teplomilných panonských a karpatských dubohabřin i bučin. Víte, jaká to je PLO a jaké jsou tam LVS ? Tak si rychle doplňte základní učivo, jinak dostanete za 5 ! Nejvíc mě děsí, že studujete lesnictví a měl byste o lesy pečovat i v budoucnu. Článek se týká starých porostů nad 120 let a zmiňuje se tam jejich nenahraditelný význam pro zachování biodiverzity. Víte, Vy studující lesnictví, co ten termín znamená ? Jestli o tom nemáte páru, tak jste omezený nevzdělanec.

0 0
možnosti

J54a56n 64Š10m12í28d60a

5. 10. 2023 7:54

O honosně se zvoucí státní organizaci "Lesy České republiky", jinak nezdravě přebujelé partě kšeftmanů a rádoby lesních hospodářů, mám to nejhorší mínění; stačí se podívat z ptačí perspektivy na celistvost lesních celků v Česku a v Rakousku; ty naše jsou zevnitř samá vykácená obdélníková "záplata". A to jsou viditelné výsledky jejich "snažení" z ptačí perspektivy. Co se děje uvnitř tohoto molochu, mimo zorné pole daňového poplatníka, musí být mnohem víc odsouzeníhodné...

0 0
možnosti
JP

J78i37r14i 41P23i31l20n93y

5. 10. 2023 6:04

Samozřejmě, aktivisté jsou světoví odborníci na les a přírodu. Ti by to měli všechno řídit za milionové platy. Zato lesníci jsou amatéři, kteří o lese nikdy neslyšeli. Nebo je něco špatně?

2 1
možnosti
Foto

Jediný kdo je tu amatér jste vy, kdyby tu byli blbí aktivisté kteří tomu vůbec nerozumí tak ty lesy tu máme všechny sežrané kůrovcem, radši si o tom něco zjistěte než napsat takové nesmysly!!!!!

0 1
možnosti
VF

A vědí ti aktivisté že povinnost je po kácení jzajistit výsadbu nového lesa? Tady nejsme v jižní americe aby se tu jen planýrovalo. Lesy se musí obnovovat.

3 1
možnosti
JN

Je na první pohled vidět, že :

a) článek jste vůbec nečetl,

b) problematice vůbec nerozumíte.

0 3
možnosti
  • Nejčtenější

Drama na základní škole. Kvůli novému řediteli končí polovina učitelů

15. června 2024

Premium Dramatické chvíle prožívají v posledních týdnech rodiče, učitelé i žáci základní školy ve...

Rock for People z pohledu policie: přestupky v dopravě a krádeže mobilů

16. června 2024  16:18

Na čtyřdenním festivalu Rock for People v Hradci Králové, který skončil v noci na dnešek, policie...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Řidič jel v autě se třemi pneumatikami, diskem drhl o asfalt. Nemohl ani mluvit

13. června 2024  16:03

Nezvyklou jízdou na sebe upoutal pozornost šedesátiletý řidič, který se vydal po silnici první...

Závodník na motorce vjel mezi diváky. Zranilo se pět lidí, tři skončili v nemocnici

15. června 2024  16:31,  aktualizováno  20:14

Pět lidí bylo v sobotu před polednem zraněno při havárii závodníka mezi diváky při závodech...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Rockové město vyhlíží festival. Novinkou je druhé pódium pro velkou kapelu

11. června 2024  8:50

Ve středu začne v Hradci Králové festival Rock for People. Festivalové město, které vyrostlo na...

Když vám nefunguje tělo, vypne i hlava, říká pořadatel slavného Ironmana

16. června 2024

Premium Slavný havajský triatlonový Ironman se v srpnu odehraje v Hradci Králové. Ředitelem je známý...

Rock for People z pohledu policie: přestupky v dopravě a krádeže mobilů

16. června 2024  16:18

Na čtyřdenním festivalu Rock for People v Hradci Králové, který skončil v noci na dnešek, policie...

V Adršpachu se z patnácti metrů zřítil horolezec, pomáhal vrtulník

16. června 2024  13:57

V Adršpašských skalách na Náchodsku před polednem spadl lezec. Ze Studentské věže spadl z výšky asi...

Závodník na motorce vjel mezi diváky. Zranilo se pět lidí, tři skončili v nemocnici

15. června 2024  16:31,  aktualizováno  20:14

Pět lidí bylo v sobotu před polednem zraněno při havárii závodníka mezi diváky při závodech...