Středa 8. dubna 2020, svátek má Ema
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 8. dubna 2020 Ema
Premium

Mák nikdy chybět nebude. Lidé musí chodit na jistotu, říkají restauratéři

Šéfkuchař Martin Makovička a provozní Petr Flek, majitelé nové pražské restaurace Vallmo. | foto: Archiv restaurace

  12:00aktualizováno  12:00
Dlouholetí kamarádi Martin Makovička a Petr Flek se potkali v legendární pražské restauraci Brasileiro. Zatímco Martin tu pracoval jako kuchař, Petr jako číšník a později šéfbarman. Podobné rozdělení rolí si přinesli také do svého vlastního podniku Vallmo, který otevřeli nedávno v Praze. Stálé i obědové menu je postaveno na moderní středoevropské kuchyni s důrazem na českou tradici.

Přízemí domu na nároží Plavecké a Podskalské ulice je místo s pestrou gurmánskou tradicí, kterou zde založila oceňovaná francouzská restaurace Le Bistrot de Marlene. Po jejím uzavření v roce 2006 se ale nikomu na její kvalitu navázat nepodařilo. Tato příjemná „povinnost“ teď čeká Martina Makovičku a Petra Fleka. Svůj zbrusu nový a první vlastní podnik vybudovali za pomoci rodiny a kamarádů v rekordně krátkém čase. 

Tento článek je součástí exkluzivního obsahu

První měsíc za 1 Kč, následně za 39 Kč měsíčně.
Členství je možné kdykoliv zrušit a je bez závazků.

Již máte premium? Přihlaste se

HBO GO na 5 týdnů zdarma
Filmy, HBO kids, seriály
a mnoho dalších výhod© 2019 Home Box Office, Inc. All rights reserved
Autor:
  • Nejčtenější

Uhlířina či grenadýrmarš. To jsou jídla chudých, která stále inspirují

Některá vařily ještě naše babičky, jiná jídla už zavál prach dávných staletí. Původ mnohých z nich už dnes ani...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“ říká známý televizní...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

KVÍZ: Znáte nekrásnější zahrady světa? Seznamte se, jsou inspirativní

Milujete zeleň a procházky po krásných zahradách jsou pro vás čirou radostí? Přijměte pozvání na procházku po deseti...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Růst salátu a další zeleniny urychlíte v pařeništi. Výroba je snadná

Pokud si vyrobíte pařeniště, klidně ze starých prken a materiálu, co dům dal, můžete za pár týdnů sklízet vlastní salát...

Premium

Klienti versus cestovní kanceláře: jak nepřijít o peníze za zájezd

Cestovní kanceláře jsou zahlceny žádostmi klientů o zrušení zájezdů. Sociální sítě se plní příspěvky nespokojených...

Premium

Ufňukaná generace. Mladí v pandemické panice možná konečně dospějí

Vše zlé může být k něčemu dobré. Dokonce i koronavirus. Magazín Víkend DNES se domnívá, že mladí lidé v pandemické...

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

  • Další z rubriky

KVÍZ: Jak se vyznáte ve velikonočních tradicích

Velikonoční svátky výrazně provázejí tradice. Mnohé z nich se ale udržují pouze lokálně a některé zvyky dokonce už...

Velký seznam: Co čím nahradit při pečení, ať nemusíte zbytečně do obchodu

Je to běžná situace. Dáte se do pečení nebo vaření a zjistíte, že vám něco do receptu chybí. Normálně byste skočili do...

Chleba podle čtenářů: nemusí být kvasový, i z droždí může být luxusní

Výzva, abyste posílali své pekařské výtvory, nám doslova zaplnila e-mailové schránky. Z toho je vidět, jak je tato...

Hosté metr a půl od sebe? Nesmysl, říká televizní šéfkuchař Kašpárek

Ztráty jeho restaurace šplhají k milionu korun. A není sám. „Mnohé podniky tuhle krizi nepřežijí,“ říká známý televizní...

Testujeme 75 mlék Hami. Přihlaste se o ně!
Testujeme 75 mlék Hami. Přihlaste se o ně!

Kojení je tou nejlepší variantou pro všechna miminka, ale může se stát, že z nějakého důvodu musíte přejít na umělou stravu. Výběr je velmi široký, a tak jsme pro vás nachystali testování se značkou Hami.

Najdete na iDNES.cz