ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: koláž iDNES.czProfimedia.cz

Odehraje se souboj mezi miliardáři? Zuckerberg s ním už moc nepočítá

  • 6
Očekávaný zápas v kleci mezi miliardáři Elonem Muskem a Markem Zuckerbergem se možná neuskuteční. Zuckerbergovi pomalu dochází trpělivost a Muskovi vzkázal, že ví, kde ho může zastihnout. Jinak se ale chce posunout dál.

„Pokud to Elon myslí s oficiální akcí a termínem vážně, tak ví, kde mě může zastihnout. V opačném případě je ale čas se posunout. Chci se zaměřit na zápasy s těmi, kteří tento sport berou vážně,“ napsal Mark Zuckerberg v neděli na novou sociální síť Threads.

Elon Musk a Mark Zuckerberg o vzájemném souboji hovoří už dlouho. Naposledy ale zakladatel automobilky Tesla uvedl, že před jejím uskutečněním bude potřebovat operaci a několikaměsíční čas na zotavení. Muskův životopisec Walter ISaacson krátce na to zveřejnil, že Musk žádal Zuckerberga i o tréninkový zápas u něj doma. To ale zakladatel Facebooku odmítl.

Zuckerberg má v zahradě klec kvůli souboji s Muskem. Manželka nadšená není

„Elon nejprve nepotvrdí datum, pak řekne, že potřebuje operaci. Teď mne žádá o tréninkové kolo,“ okomentoval možný souboj Zuckerberg.

Rivalita mezi dvaapadesátiletým Muskem a devětatřicetiletým Zuckerbergem se vyostřila po počátečním úspěchu nové platformy Threads, která je do velké míry podobná síti X. Od svého spuštění už přilákala více než 100 milionů uživatelů.

Zuckerberg se již několik let věnuje bojovému umění. Vyhrává amatérské turnaje v brazilském bojovém sportu jiu-jitsu. Musk mu opakovaně vzkazuje, že téměř nikdy necvičí, kromě toho, že zvedá a hází do vzduchu své děti.