Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

PS

Takže v Česku zdražením a dalším zmenšením porcí bude McD dohánět ztrátu svých zisků v USA.

JM

Jj v časech kdy u nás začínali stálo za to zajít na BigMaca. To byl ještě opravdu Big a měl chuť i bez těch dnešních chemických omáček. Dnes je to LittleMac nebo spíše MicroMac.

JP

J18a56n 23P14a22š78t57a

18. 5. 2024 18:08

U nás prémiovka s cenou menu 200,-, ve státech junk food pro chudinu, která nemá peníze.

AN

A44l12e77n41a 37N44o18v71a

18. 5. 2024 17:35

Uprimne problem neni cena, problem je pristup k zakaznikum , konkurence to zvlada mnohem lepe a take ta kvalita dost upada. Chick- Fill-A konkurencni retezec je doslova prevalcoval. Nizka cena je jen pokus tento trend zvratit.

PP

P40e34t27r 72P75a79ž52o80u40t

18. 5. 2024 19:28

McDonalds byl v USA ještě v době kdy jsem tam studoval místem kam chodili lidi když neměli peníze, čas nebo prostě jiný fast food v okolí nebyl. Měli tam dolarová menu, porce byli slušné takže se z toho šlo i najíst.

Dnes je McDonalds stále fastfood ovšem cenou dohnal levné restaurace, za 18 USD si dá člověk normálně plnohodnotné jídlo a pití v restauraci.

Ceny v Česku působí pravda ještě bizarnějším dojmem, ale už jsem si tak nějak zvykl, že Česko je specifický trh na kterém je všechno specificky drahé.

KJ

No s těmi 18 USD bych oponoval, za to se najíte jen v těch nejlevnějších bistrech, respektive v normální restauraci taky, ale určitě ne plnohodnotně. Mně spíš vadí to výrazné zmenšení porcí, big tasty je dnes velikosti, co dřív býval hamburger.

Foto

No ne že bych byl nějak extra šetrnej, ale jít s klukem po kontrole v krajském městě na rychlý oběd do tohoto fastfoodu za 600 korun, už mě taky skoro nutilo se nad tím zamyslet ........

MF

M54a40t53ě95j 98F64i75l81i87p

20. 5. 2024 10:33

Za "plnou" cenu je fakt český mekáč takřka nemyslitelný. Jestli chcete pro kluka občas nějaký ten "mekáč za odměnu", zkuste McDonald apku v telefonu. (ekvivalent papírových kuponů, které dřív chodily do schránky)

JS

J58a84n 55S56k68ý93p59a39l60a

18. 5. 2024 18:57

Kdo někdy byl v USA a stavil se tam do McDonald's, tak potvrdí, že je to velký rozdíl proti Evropě. I na našem kontinentu je to fast-food, ale je to čisté, má to styl, také zákazníci jsou ze všech sociálních vrstev. Prostě jídlo samotné není žádná výhra, ale nic vás neodrazuje od návštěvy.

V Americe je McDonald's ten poslední špinavý podnik, kam chcete jít na jídlo.

AF

A29d51a45m 72F40a35l38b80r

18. 5. 2024 20:14

Záleží, kde konkrétně, třeba někde u dálnice to není problém, ale u velkých měst máte pravdu. Jídlo chuťově stejné jako v Evropě, ale místa k sezení a WC špinavé, opatlané a večer se tam shlukují podivné existence.

Foto

Já tam chodím na zmrzlinu, vždy mi tam chutnala 😜

Foto

Já hlavně nechápu, že se pořád drží, protože to je kvalitativně absolutně nejhorší US řetězec s rychlým občerstvením. Jako ne že trochu horší, ale ve srovnání třeba s Jack in the Box nebo Wendy's úplně jiný sport. Jdu tam jen když už nic jiného není otevřené, což je jejich hlavní výhoda - jsou všude a často mají nonstop.

SW

Je jich hodne a v chudsich ctvrtich je tam porad plno. Behem cest po USA maji nejvic pobocek, i nekde v nejakem zapadakove proste maji restauraci. Jsou vsude a casto maji 24/7 provoz. Sam jste si odpovedel.

SW

Mno, zlevnuje.. vymysleli kombinaci levnych veci do jednoho balicku za $5. McChicken nebo McDouble se da koupit okolo ci pod $2, jejich kureci nugety okolo $2 a piti kolem $2, male hranolky tez kolem $2, takze balicek za $5 se zda jako bomba. Ve skutecnosti to jsou levne veci nabalene do balicku. Dostanete levny sendvic, ktery vzdy figuroval na $ 1, 2, 3 menu. K tomu 4 nugety, male hranolky a male piti (trosku karbonovaneho napoje s tunou ledu, asi 80% ledu a 20% napoje, ale tam to maji mistni radi). Takze pro McDonald's je to velmi vyhodne, neprodelaji na tom.

McDonald's ale nezkrachuje tak jako tak, porad je plny lidi, ve mestech v chudsich ctvrtich ma pobocky stale plne a na dalnicich behem cestovani po USA ma nejvic pobocek.

Od te doby, co kazda slusna benzinka ma kavu pomletou a prekapanou na miste, neni ani duvod chodit do Mekace pri cestach pro kafe, pro sendvic clovek muze zajit jinam a dostat neco lepsiho.

Mimo USA ma McDonald's mnohem zajimavejsi nabidku a take ciste restaurace. V USA je to hodne casto na urovni IV. cenove, cistotou i nabidkou, velmi zakladni. Uz dlouho nevymysleli nic noveho, porad jedou na tom starem, osvedcenem, tohle $5 pritahne asi par lidi navic. V NYC a LA a jinych mestech je samo Mekac cenove jinde nez ve vetsine obycejnych mest, stejne jako kina ci kavarny.

IS

V USA jsou daleko lepší fast foody jako In-N-Out, Carl's Jr., Arby's, Sourdough Jack z Jack in the Box, Long John Silver samozřejmě ryby a krevety případně i Burger King. S manželem neholdujeme fast foodům, ale tak jednou za dva měsíce manžel "uvaří" nákupem v jednom z některých míst. Naše NO Nellinka miluje chicken nuggets z Burger Kinga. Do McDonald jsme nezavítali už hodně dlouhou dobu, abych řekla pravdu, nikdy nebyl naší preferencí, a to ani v Česku. Tam jsme raději zašli do KFC na chicken strips. Pamatuji však, že McDonald byl prvním hamburgerem v 1969 který jsem si v New Jersey objednala a chutnal trochu exoticky se vším co obsahoval. Vím, že byl velmi levný, ale přesnou sumu si už nepamatuji. Samozřejmě se tenkrát tak nešidilo a ceny byly docela lidové. Vzpomínka stará 55 let.

PS

Problém je v tom, že za to co přidávají sou ne trochu, ale hodne předražený. V dobré restauraci se de najíst do 500 i s pitím a dezertem. Mekac by mel stat tak polovinu.

MK

Mekáč podle mě zdražuje úměrně tomu, jak zdražuje všechno ostatní. Za posledních 10 let se ceny v restauracích cca zdvojnásobily.

Když se dívám na ceník, tak velké McMenu stojí 165 Kč. Není to nic moc, ale najíte se tím. Takový smažák s hranolky (srovnatelné "odpadní" jídlo) v restauraci dnes stojí běžně 200 Kč a víc, navíc je to bez nápoje.

  • Nejčtenější

Čekat čtyřicet minut na latte? Fronty ve Starbucks deptají obsluhu i zákazníky

1. června 2024

Kavárenský řetězec Starbucks se ve Spojených státech potýká s dosud nepoznaným problémem: příprava...

Svět udivuje Minipicasso. Obrazy dvouletého génia se prodávají za tisíce

29. května 2024  12:05

Svět nejenom výtvarného umění vzal útokem dvouletý německý chlapec, který se proslavil svými...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Zájem o penzijní DIP je menší, než se čekalo. Mají jej jen desítky tisíc lidí

29. května 2024

O zajištění na důchod prostřednictvím investic se státní podporou Češi zatím velký zájem...

Vlakem 200 km/h na českých kolejích. Jak to cestující pocítí v jízdních řádech

27. května 2024

Premium Na začátku měsíce oznámilo ministerstvo dopravy, že na čtyřech úsecích tratí prověřuje možnost...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Stát zveřejnil mapu s cenami nájmů. Stanoví, kolik má stát dostupný byt

29. května 2024

Ministerstvo financí vydalo interaktivní cenovou mapou nájemního bydlení. Ta ukazuje průměrné ceny...

Mexické drogové kartely mají nový byznysplán. Pronikly do obchodu s tortillami

2. června 2024

Premium Mexické drogové kartely si našly novou oběť a s ní i slibný zdroj nelegálních příjmů. Kromě...

Dovolená 2024: šest trendů, které vládnou cestování po světě

2. června 2024

Rezervace na poslední chvíli, ještě přepychovější rezidence než kdy dřív, ale třeba i mnohem...

Habibi Come to Dubai. Emirát už nechce být pro turisty jen přestupní stanicí

1. června 2024

Dubaj se chce stát cílovou destinací, kam se návštěvníci budou vracet opakovaně v průběhu celého...

Indické firmy těží z veder. Cena akcií výrobců klimatizací i nápojů roste

1. června 2024

Vysoké teploty v Indii hrají do karet tamním firmám, které aktuálně těží z vysokého nárůstu cen...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!