Diskuze

Už neskončí na skládce. Mastercard plánuje recyklaci nejen svých platebních karet

Vydavatel platebních karet společnost Mastercard zahájil globální projekt recyklace svých kreditních a debetních karet. Je to součást plánu na záchranu miliard plastových karet v oběhu po celém světě, aby neskončily na skládkách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MG

Jo ta jedna karta na osobu jednou za par let to fakt vytrhne....jasně, je to obrovska hromada, kdyby se to dalo na jednu hromadu...ALE, kolik to stojí dát to na tu hromadu? A kolik to vyprodukuje emisí navíc?.... nebylo by lepší prostě tu neplatnou kartu vyhodit do plastu, klidně ji třeba nejdřív rozstrihnout? Stejně už s ní nikdo nezaplatí, jakmile je jednou zneplatněná trvale, a jediný údaj co na ní je, tak je jméno a příjmení. Jako další varianta, která řeší ochranu údajů mne napadá, že by je teda mohly sbírat bankomaty, a z nich to v rámci logistiky hotovosti svážet...

1 0
možnosti
PL

Nejlepší by bylo fyzické karty nevydávat, vzhledem k tomu, že většina lidí už používá jejich digitální verze přes NFC v mobilu/hodinkách. V tuzemsku jen zdigitalizovanou kartu umožňuje mBank, myslím že je v tomto jediná.

0 1
možnosti
JD

J43a69n 82D14l92o67u70h43ý

22. 6. 2023 10:29

spořitelna ukončila spolupráci s MC.

1 0
možnosti
Foto

V51í14t 88K39o72u55b55a

22. 6. 2023 9:43

5 miliard lidí na světě z těch osmi co jich je, vše co už nepotřebuje hodí do řeky za městem a Mastercard spasí zeměkouli recyklací pár set kilogramů plastu. To je takový greenwashing, až to není hezké.

1 0
možnosti
MD

Další pseudoekologický nesmyl, který spotřebuje řádově víc zdrojů.

2 0
možnosti
PN

A jak se k nim ta karta dostane? Zavedeme zálohu?

0 0
možnosti
KF

K36a92r39e13l 37F81a50j97t

21. 6. 2023 19:03

To je zase (rádoby)ekologie pro zelenou nálepku. Ten stroj na skartaci se na běžné pobočce zaplní možná za několik let, aby potom přijel náklaďák na odvezení jednoho pytle recyklátu. Hodnotu (vč. energetické i materiální) toho stroje a jeho zapojení do sítě, bo na kliku určitě nebude, radši dále nepočítat. Karty se dnes doručují většinově poštou, pobočky bank se zavírají a nebo se omezuje jejich provoz a služby, čím dál víc bankovních služeb se provádí na dálku ... a on někdo půjde s kartou ji hodit do recyklační skartovačky ... to jako krom pár "uvědomělých ekologů" fakt? No snad jim někdo jedno uřekne, že jejich vlastní uhlíková stopa za tuto cestu, bez ohledu na to zda pěšky nebo na koloběžce, je proti té kartě v jakkoli tříděném či netříděném odpadu násobná.

5 0
možnosti
MP

To jako opravdu někdo ponese starou kartu někam do extra kontejneru?

2 0
možnosti