Diskuze

Kolik návštěvníků, tolik turistů. Japonsko zpoplatní výstup na horu Fudži

Turistické stezky vedoucí na nejvyšší horu Japonska, která je od roku 2013 na seznamu světového kulturního dědictví UNESCO, jsou stále přeplněnější. Úřady proto rozhodly, že ti, kteří chtějí na mytický vrchol po nejoblíbenější trase vystoupat, budou muset od léta zaplatit vstupné 2 000 jenů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Problém přeplněnosti je i u nás; třeba na Pradědu se stále přitvrzuje. Pár let už není možné jít si sednout na trávu v okolí vrcholu, vše je obehnané drátěným plotem a člověk se pohybuje v přiblblém Disneylandu jen po asfaltu nebo kostkách. Kdysi se dalo jít ze Švýcárny po hřebeni, nyní jen asfaltka. Pro milovníky přírody některá místa ztrácejí atraktivitu.

0 0
možnosti
MZ

je to věc Japonců , ale principiálně jsem proti tomu, aby se zpoplatňovali věci, které nevytvořil člověk, ale příroda:

poplatek za vstup do muzea - jistě

poplatek za horskou túru - nikoliv

Navíc regulační funkci bude mít takový poplatek jen pro chudší vrstvy, u bohatších vrstev nebude regulovat nic. Neboli výsledek bude pouze, že si chudší vrstvy ten výlet nebudou moci dovolit, což není žádoucí. Počty návštěvníků, je-li to skutečně nutné, lze dnes zregulovat snadno tak, že se vytvoří webový formulář, kde si všichni zájemci zarezervují termín.

jinak se při troše představivosti taky můžeme dočkat toho, že jednou bude zpoplatněn i víkendový výjezd mimo Prahu anebo i pohyb po Praze

0 0
možnosti
PN

Za jaký přesně TYP děkuješ? Já bych například děkoval za TIP.

0 0
možnosti