Diskuze
Když v hospodě místo kuchaře vaří amatér
Děkujeme za pochopení.
Václav
Konec gastronomie
Jsem kuchař 49let,pracuji v pohostinství od 15 let,ale co zažívám v posledních letech nemá nic společněho s vařením,protože myju nádobí,uklízím,zásobuji,topím v kuchyni pobíhám věčně sám,protože nejsou peníze na další pracovní síly,tím pádem hosté vše dostávají pozdě a nekvalitně moc mi to mrzí,ale nic nenadělám s majitelkou hotelu,protože je to těžká amatérka!!!!Dostala od tatínka peníze na hotel a školy si kupuje a kupuje
nalim
Dobré PR pro PKI a R. Šubrta část 2
Dneska je módní říkat, vařím pouze z čerstvých surovin. Bohužel se nemluví pak o kvalitě. Nevím, proč bych kvalitní polotovary nemohl dostat jako součást jídla v restauraci. Když si mohu koupit třeba sušená rajčata v oleji domů, tak to už je nemůžu podle vás dostat v jídle od profíka? Jděte si s tímto přežitým názorem do PKI, kam si děláte skrytý nábor. Co se týká jídel z české kuchyně, tak jsem na jídelním listku kuchyně R. Šubrta toho také moc neobjevil. :-)
Radim
Re: Dobré PR pro PKI a R. Šubrta část 2
Co se týká Jídel z české kuchyně nikdo jinej ty jídla z české kuchyně nechce - mimo česka
nalim
Dobré PR pro PKI a R. Šubrta čast1
Jak je to jednoduché. Za hodinku vám dám rozhřešení, jak na tom gastronomicky jste a dám palec nahoru nebo dolů. V zahraničí by jste možná čelili i žalobě, neboť dělat kritika není vůbec tak jednoduché a nelze to dělat bez opakovaných návštěv. Úplně originální až směšné jsou některé vyslovené perly. "Hosté nechodí do restaurace za polotovary" a pod. Každý host chodí, když se chce najíst, samozřejmě na dobré jídlo, nezajímá ho tolik, jestli bere kuchař maso od tamtoho a koloniál od dalšího. Chce mít perfektní jídlo. Neoslní ho příprava jidla 6 hodin, uvítá radši, když to bude mít rychle a skvělé. Pokud kuchař neumí pracovat se surovinami včetně i těch polotovarů je blb a ať jde vrátit vyuční list.
Robertino
Trošku nefér test II
Samozřejmě tenhle test vcelku vítám, máme o sobě přehled a pokud nám jde o zákazníka tak se snažíme pořád něco vylepšovat a shánět, ale vadí mi, že píšete na základě p o u h é jedné návštěvy (i když kolikrát stačí, sám mám takové zkušenosti), ale v tom případě není tento test dostatečně objektivní, vždyť druhý den přiujde jiný kuchař a jiný číšník a výsledek je třeba naprosto opačný. A spousta lidí si z tohoto článku vyvodila že se jedná o setrvaý stav českého pohostinství a my hospodští jsme jen grázlové co kasírujou a jezděj si an dovolený a vaříme z kečupu, polívku ze sáčku a maso z N....ka.
Radim
Re: Nejni to ani Trošku nefér test II
Jste známí podvodníci , kdo si objedná něco v české hospodě anglicky , německy aj bude ho to stát 3krát tolik nežli toho kdo to řekne česky
tolik k tomu českému pohostinství
Robertino
Trošku nefér test
Pochopil bych, že si novinářka pozve k hodnocení restaurace odborníka, co už nepochopím, že si k hodnocení "obyčejné hospody" vezme šéfkuchaře z 5* hotelu a šéfa kulinářského institutu, jehož hlavním zájmem je naučit co nejvíc kuchařů vařit moderně čili vydělat peníze anám obyčejným kuchařům říkat jak děláme všechno špatně. Co se týká jídelníčku ...ten přece dělají zákazníci, já osobně abych měl pokoj a nemusel dělat každej den výjimky na nějaký speciality jsem taky stvořil monstrum o 200 jídlech, z kterýho šílím, ale kdybych ho neměl a lidi si nevybrali zrovinka to svoje maso nebo brokolici, salát a kdoví co ještě tak mně sežerou zaživa a víckrát nepřijdou. Snažím se vařit z čerstvých surovin, a především českou klasiku , ale za a něco takovýho sehnat v našem malým městě nebo dát za to pár set za kilo a chtít po lidech "nehorázný" peníze .. tak to můžu rovnou zavřít.
svatebčan
Zkušenosti s panem Šubrtem
Nevím, jak může pan Šubrt hodnotit obsluhu v pražských restauracích, když sám k zákazníkům chová drze a neomaleně, používá nátklakové vyjednávací prostředky a vydírá. Pokud zvažujete využití jeho cateringových služeb, doporučuji chtít buď vše písemně (do nejmenších detailů) v dostatečném předstihu, nebo raději na jeho služby rezignovat.
já
soukromý test
Já se snažím zkoušet různé (pražské) restaurace, co se jídla týče. Asi nejlépe (v jakési rozumné cenové hladině) z toho vychází Potrefená husa... Jen v té v Bílkově ulici jsem ochutnal asi všechno, co vaří, a nic nového se tam v jídelníčku neobjevuje... Ale možná že jsem si na tuhle hospodu jen zvyknul... Bude to asi i - povětšinou - skvělou obsluhou...
BedlamW
jj
Porad to mame v krvi......nekoho kontrolovat a vyhodnocovat. Ja bych to kurna nechal na zakaznikovi. Prece lidi nejsou uplni idioti a poznaji jestli jim to jidlo chutna a nebo nechutna. Dam si jidlo a chutna , tak prijdu znovu.Nechutna...neprijdu a majitel to casem bude muset zmenit a nebo to zavrit,ne?! A ze se sefkuchari pri kontrole rozplyvaji ze nekde meli cocku a leco.....Tak na tyto jidla asi malokdo si zajde do restaurace...
Migel
Dobrá kritika restaurací, ale....!
....není ten, kdo určuje kvalitu jídel a nápojů v restauracích náhodou zákazník?! Totiž jen tak naokraj.... jaký strávník, taková hospoda. Většinou si kamarádi nemůžou vynachválit svíčkovou od babičky, pak přijdou do hospody a jsou zklamaní. Jenže tam vlastně nejdou za jídlem, ale za dalšími kamárády, na pivo a tak je to pořád dokola. Pořád se ještě kvalitněji a chutněji najíme u maminky nebo babičky, tak jídlo v běžných hospodách nikoho netankuje. V českých hospodách mi chybí prezentace jídel přímo kuchařem, vytvořit si jeho vztah se zákazníky. Jedině tak kuchař zjistí, co jim doopravdy chutná. Jinak souhlasim s autory, že se to vše trochu zlepšuje. :-)
lukas
diky!
super! diky za inspiraci pri vybirani podniku, kez by takovych testu bylo vice!
Mallorkou se promenoval turista jen v plavkách, místní už toho mají dost
Po měsících protestů na Baleárských ostrovech, včetně hladovek před hotely nebo vlny graffiti,...
Belgie jako druhé Řecko. Zadlužení země rychle roste, řešení v nedohlednu
Belgie se už dlouhé roky řadí mezi nejvíce zadlužené ekonomiky Evropské unie. Svůj dluh tato...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Muž využil mezery v systému aerolinek. Získal zdarma 58 letenek
Právník Tyrone Barugh poukázal na mezeru v akční nabídce australské letecké společnosti Jetstar....
Trable balkonových solárů v Česku. U zapojení na černo se energie navíc zaúčtuje
Premium V Česku narůstá popularita balkonových fotovoltaik. V případě, že mají domácnosti staré hodiny,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Za peníze si štěstí koupíš. Kolik utratí swifties během turné své bohyně
Zpěvačka Taylor Swiftová je celosvětový fenomén a současná nezpochybnitelná královna popu. Blížící...
Udržitelné létání je chiméra. Alternativy paliv klimatu nepomohou, říká studie
Udržitelná letecká paliva jsou zatím jen zbožným přáním. Plyne to z nedávné studie Institutu pro...
Střízlivý přípitek. Svou cestu si razí nealkoholické varianty šumivých vín
Trh s vínem se rychle mění a do popředí se derou nealkoholické varianty vín, tichých i šumivých....
Domy si postavíme sami. Mladí lidé v Amsterdamu vyšli do boje s bytovou krizí
Skupina mladých vysokoškoláků při studiu snila o společném bydlení. Sen se jim pomalu a jistě plní....
KOMENTÁŘ: Paradoxy zemědělství EU. Ukrajinská pšenice a španělská prasata pro Čínu
Premium Dnes nastavený zemědělský systém v EU vede k bizarním paradoxům. V čase nedostatku jídla v Africe...