Diskuze
Velké pivovary vábí zpět konzumenty. Bude desítka chutnat jako dřív?
Děkujeme za pochopení.
Vilém Hynek Jarmila
no tak jen doufám, že ten Rychtář u nás v hospodě zůstane
Staropramen fakt nešel pít, jejich 10° byla horší než voda. Navíc 11°Rychtář je o korunu levnější než desítka starouš, což přesvědčilo i notory a neremacjí. A kvalita je úplně někde jinde.
Celý to zhoršování kvality piva je klasický kolečko v potravinářským marketingu - z dobrýho produktu se udělá trochu ošizenej produkt, pak se ještě přišidí, sundá cena, ještě přišidí atd. A když to lidi už nechtěj žrát, tak se firma vrátí na začátek kruhu a udělá super akci s názvem PŮVODNÍ RECEPTURA !!
kolda501
... mají recht ...
..... ta "nová světlá piva" (10°) stojí za prd.
Mikrospánek
jo
Jinak by to byl dobrej slogan pro Paroubka na plagáty Desítka bude chutnat všem stejně a k tomu ještě jako dříf..... PROSADÍM.... směna a závěje
Emannn
1955-65
Já bych například chtěl, aby Plzeň chutnala jako v letech 1955 - 1965 (U Sojků).
Mikrospánek
Re: 1955-65
Já si myslím, že byste spíš chtěl, aby Vám bylo tolik kolik Vám bylo v letech 1955-65.... to je pochopitelné ,,U Sojků " bylo pivopitelné i v letech 1975-85..... ale já bych i přesto nechtěl, aby mi bylo tolik co tehdy. Chodim k Jelínkům a tam vždycky omládnu..minimálně o deset piv..
Mikrospánek
Když už....
Krušovice měly vynikající černé pivo..... světlá desitka nebyla ani před dvaceti lety nijak oslnivá i když samozřejmě byla nesrovnatelně lepší než to co dělaly v poslední době. Vynikající světlá desítka byl Popovickej Kozel před těma dvaceti lety...... v dnešní době je dobrá desítka snad jen Gambrinus....
kolda501
Re: Když už....
... pravda, dneska se z Krušovic dá pít jen ležák ....
papazian
Nebude, protože to by museli vyhodit i technologii,
kterou také přispěli ke zhoršení kvality svých piv.
kolda501
Re: Nebude, protože to by museli vyhodit i technologii,
technologie se nijak moc nezměnila, jde tu hlavně o suroviny, dobu a způsob "zrání piva" , dnešní desítky jsou "rychlokvašky"
peter9
Vrate se k tradicni technologii!
Pivo nam zabila Evropska Unie a nase pitomost!
Vrat se k tradicnimu kvaseni piva (cesky chmel), pouzivejte tradicni material, prestante pivo prechlazovat, vratte pivo do sklepa - zruste lednice, naucte vycepni, jak se ma cepovat, a snad se do te sve hospudky jeste jednou vratim.
"Do nasi hospody, stoupaji 3 schody...!"
Jo, to byla doma...
jaryk1
Najednou jim to vadí
a to, že pro pár stříbrných přestali desítku vařit a ředili to ze třináctky, někteří čuníci i z patnáctky, to je opravdu nenapadlo, že se to potom nedá pít ????? A teď s velkou slávou budou vařit desítku. Trhněte si hnátou řediči!!!!
Na Svijany a jiné vytáhli tetrahop, který sami používali, aby se jim vrátili zákazníci
SocPredator
Re: Najednou jim to vadí
Dobrý rozbor na téma tetrahop
http://www.kamnapivo.sk/webtron/pridavanie-chemie-v-pivovarnictve-tetrahop.html
SocPredator
Potvrzuji
Zhoršenou kvalitu: - Krušovice, bohužel to v mém případě odskákal veškerý sortiment (Mušketýr atd.), pivovar si mou důvěru zpět získá jen těžko
- Svijany - chmelový exktrakt, škoda - svijanský máz mi chutnal
- Gambrinus - ten už z principu nemohu pít, protože je opravdu předražený a umělý
- Primátor - nejspíš se zkazil i ten po prodeji. Jejich 13°a 16° neměly chybu.
Momentálně jedu Žejdlík z pivovaru Litovel. Je to ležák za 7,90 mají ho v Tescu. Když člověk nekouká na cenu, tak si dá Velvet.
rozumbradadada
Re: Potvrzuji
souhlas, Gambrihnus se nedá pít, přešel jsem na menší piva, kde vaří pivo poctivě... Litovel je jedním z mála pivovarů, kteří vaří klasicky, bez ředění vodou HGBečkem Průser bude, jestli někdy nějakej velkej hráč, koupí i Litovel... prakticky jeden z mála českých pivovarů v ČR.
komentator-1
Krušovická desítka byla tak před 15-ti lety skutečně
vynikající pivo. Přestože si dám raději 12-tku, u Krušovic jsem to měl opačně. Kdyby se jim podařilo vrátit technologii i chuť na stav před 15-ti lety, budu velice potěšen. Třeba tu jejich desítku začnou i někde zase točit...
ARAYA
Re: Krušovická desítka byla tak před 15-ti lety skutečně
Na tu dobu si dobře pamatuju...i na scénu kdy jsem si v hospě dal Krušovickou deset a kámoš už se divil jak ten humáč můžu pít. Já si to ještě nechtěl přiznat, ale už stálo za prd. A cca těch 13 let jsem ho neměl, přestože jsem ho pil už od dětství (sklenička k nedělnímu obědu).
Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil
Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...
Slunce komplikuje výkupy z fotovoltaik. Dodavatelé začínají upravovat ceny
Premium Počet solárních elektráren v Česku stále roste. Ve slunečných dnech je přebytků z fotovoltaik...
{NADPIS}
{LABEL} {POPISEK}
Z dvojích cen v Unii se zase stává téma. Nyní se proti nim bouří Nizozemci
Dvojí ceny na společném evropském trhu začínají vadit už i Nizozemcům. Mnoho z nich jeho existenci...
Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní
Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....
{NADPIS}
{LABEL} {POPISEK}
Airbus rakouských aerolinek prolétl krupobitím. Bezpečně přistál i bez čumáku
Nedělní let společnosti Austrian Airlines těsně před přistáním těžce poškodilo krupobití. Asi po...
Solár stočený do ruličky. Australští vědci představili ohebný a účinný panel
Australská organizace vědeckého a průmyslového výzkumu CSIRO před pár týdny představila nový typ...
Neříkejte tomu etnický obchod aneb jak asijské obchody berou Ameriku útokem
Asijské obchody s potravinami ve Spojených státech zažívají nebývalý rozmach. Už dávno necílí pouze...
Výrobci prosecca zažívají krušné časy. Bojí se, že chuť jejich vína se zhorší
Déšť, přívaly zeminy, sucho, mráz nebo krupobití. Výrobci prosecca čelí extrémnímu počasí, které...
Tahle země není pro chudý. Nový Zéland opouští rekordní počet obyvatel
Nový Zéland trápí v posledních letech odliv obyvatel. Hlavním důvodem jsou rostoucí životní...