Diskuze

Velké pivovary vábí zpět konzumenty. Bude desítka chutnat jako dřív?

Loňský propad prodejů o stovky tisíc hektolitrů přinutil největší české pivovary k přemýšlení, jak nalákat zpátky pivaře, kteří jim utekli k půllitrům vařeným menšími konkurenty. Všichni sázejí na jedenáctistupňové pivo, krušovický pivovar dokonce slibuje, že jeho desítka bude chutnat tak jako dřív. Pomůže to?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PV

Vilém Hynek Jarmila

11. 5. 2010 12:55
no tak jen doufám, že ten Rychtář u nás v hospodě zůstane

Staropramen fakt nešel pít, jejich 10° byla horší než voda. Navíc 11°Rychtář je o korunu levnější než desítka starouš, což přesvědčilo i notory a neremacjí. A kvalita je úplně někde jinde.

Celý to zhoršování kvality piva je klasický kolečko v potravinářským marketingu - z dobrýho produktu se udělá trochu ošizenej produkt, pak se ještě přišidí, sundá cena, ještě přišidí atd. A když to lidi už nechtěj žrát, tak se firma vrátí na začátek kruhu a udělá super akci s názvem PŮVODNÍ RECEPTURA !!

0 0
možnosti
K

kolda501

11. 5. 2010 11:19
... mají recht ...

..... ta "nová světlá piva" (10°) stojí za prd.

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

11. 5. 2010 11:08
jo

Jinak by to byl dobrej slogan pro Paroubka na plagáty ;-D Desítka bude chutnat všem stejně a k tomu ještě jako dříf..... PROSADÍM.... směna a závěje ;-D

0 0
možnosti
TK

Emannn

11. 5. 2010 11:01
1955-65

Já bych například chtěl, aby Plzeň chutnala jako v letech 1955 - 1965 (U Sojků).

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

11. 5. 2010 11:06
Re: 1955-65

Já si myslím, že byste spíš chtěl, aby Vám bylo tolik kolik Vám bylo v letech 1955-65....;-) to je pochopitelné ,,U Sojků " bylo pivopitelné i v letech 1975-85..... ale já bych i přesto nechtěl, aby mi bylo tolik co tehdy. Chodim k Jelínkům a tam vždycky omládnu..minimálně o deset piv..;-)

0 0
možnosti
M

Mikrospánek

11. 5. 2010 10:06
Když už....

Krušovice měly vynikající černé pivo..... světlá desitka nebyla ani před dvaceti lety nijak oslnivá i když samozřejmě byla nesrovnatelně lepší než to co dělaly v poslední době. Vynikající světlá desítka byl Popovickej Kozel před těma dvaceti lety...... v dnešní době je dobrá desítka snad jen Gambrinus....;-) 

0 0
možnosti
K

kolda501

11. 5. 2010 11:20
Re: Když už....

... pravda, dneska se z Krušovic dá pít jen ležák .... ;-)

0 0
možnosti
LP

papazian

11. 5. 2010 9:51
Nebude, protože to by museli vyhodit i technologii,

kterou také přispěli ke zhoršení kvality svých  piv.

0 0
možnosti
K

kolda501

11. 5. 2010 11:22
Re: Nebude, protože to by museli vyhodit i technologii,

technologie se nijak moc nezměnila, jde tu hlavně o suroviny, dobu a způsob  "zrání piva" , dnešní desítky jsou "rychlokvašky":-/

0 0
možnosti
P

peter9

10. 5. 2010 14:41
Vrate se k tradicni technologii!

Pivo nam zabila  Evropska Unie a nase pitomost!

Vrat se k tradicnimu kvaseni piva (cesky chmel), pouzivejte tradicni material, prestante pivo prechlazovat, vratte pivo do sklepa - zruste lednice, naucte vycepni, jak se ma cepovat, a snad se do te sve hospudky jeste jednou vratim.

"Do nasi hospody, stoupaji 3 schody...!"

Jo, to byla doma...;-(8-o

0 0
možnosti
JP

jaryk1

10. 5. 2010 10:53
Najednou jim to vadí

a to, že pro pár stříbrných přestali desítku vařit a ředili to ze třináctky, někteří čuníci i z patnáctky, to je opravdu nenapadlo, že se to potom nedá pít ????? A teď s velkou slávou budou vařit desítku. Trhněte si hnátou řediči!!!!

Na Svijany a jiné vytáhli tetrahop, který sami používali, aby se jim vrátili zákazníci;-O

0 0
možnosti
JA

SocPredator

10. 5. 2010 12:09
Re: Najednou jim to vadí

Dobrý rozbor na téma tetrahop

http://www.kamnapivo.sk/webtron/pridavanie-chemie-v-pivovarnictve-tetrahop.html

0 0
možnosti
JA

SocPredator

10. 5. 2010 10:44
Potvrzuji

Zhoršenou kvalitu: - Krušovice, bohužel to v mém případě odskákal veškerý sortiment (Mušketýr atd.), pivovar si mou důvěru zpět získá jen těžko

- Svijany - chmelový exktrakt, škoda - svijanský máz mi chutnal

- Gambrinus - ten už z principu nemohu pít, protože je opravdu předražený a umělý

- Primátor - nejspíš se zkazil i ten po prodeji. Jejich 13°a 16° neměly chybu.

Momentálně jedu Žejdlík z pivovaru Litovel. Je to ležák za 7,90 mají ho v Tescu. Když člověk nekouká na cenu, tak si dá Velvet.

0 0
možnosti
R

rozumbradadada

10. 5. 2010 11:21
Re: Potvrzuji

souhlas, Gambrihnus se nedá pít, přešel jsem na menší piva, kde vaří pivo poctivě... Litovel je jedním z mála pivovarů, kteří vaří klasicky, bez ředění vodou HGBečkem [>-] Průser bude, jestli někdy nějakej velkej hráč, koupí i Litovel... prakticky jeden z mála českých pivovarů v ČR.

0 0
možnosti
MK

komentator-1

10. 5. 2010 9:35
Krušovická desítka byla tak před 15-ti lety skutečně

vynikající pivo. Přestože si dám raději 12-tku, u Krušovic jsem to měl opačně. Kdyby se jim podařilo vrátit technologii i chuť na stav před 15-ti lety, budu velice potěšen. Třeba tu jejich desítku začnou i někde zase točit...

0 0
možnosti
MM

ARAYA

10. 5. 2010 9:41
Re: Krušovická desítka byla tak před 15-ti lety skutečně

Na tu dobu si dobře pamatuju...i na scénu kdy jsem si v hospě dal Krušovickou deset a kámoš už se divil jak ten humáč můžu pít. Já si to ještě nechtěl přiznat, ale už stálo za prd. A cca těch 13 let jsem ho neměl, přestože jsem ho pil už od dětství (sklenička k nedělnímu obědu).

0 0
možnosti