Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Americký kritik: česká restaurace na Manhattanu vaří porce pro panenky

Výborné, ale tuze malé. Tak by se podle soudu kritika The New York Times daly shrnout pokrmy, které hostům nabízí česká restaurace Hospoda na Manhattanu. Sam Sifton restauraci spíš chválil. Vedle malých chodů se ale opřel i do obsluhy, která podle něj za kvalitou chodů zaostává.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sámvelkýmao

18. 9. 2011 12:57
no

pořádnej hovězí guláš s křupavým rohlíkem tam stejně neuvařej. tam bych jíst nešel...........

1 0
možnosti
DK

Dawemaster

18. 9. 2011 15:51
Re: no

Gulášem se můžete doma cpát od rána do večera,proč taky neochutnat něco jiného a když budete mít stále hlad,tak se doma vždycky můžete dorazit ohřátým točeňákem :-P

0 0
možnosti
PM

polom7300

17. 9. 2011 14:59
Tunel

Je to takovy maly tunel. Cesky dum pronajima tuto restauraci za symbolicky $1. Platit rent kolem 12-15k za mesic tak jdou do roka na buben.

0 0
možnosti
MM

captain cook

18. 9. 2011 10:26
Re: Tunel

jo, panove a damy, pokud mate vice nez jen dojem, ze vy jako cesti danovi poplatnici podporujete svymi danemi nejaky soukromy podnik, pak je na vas, abyste se patricne ozvali a nechali to proverit vasimi zastupci v parlamentu. Od toho jste je zvolili aby pracovali pro vas hajenim vasich obcanskych zajmu.

 Zavidet nekomu soukromy uspech a stezovat si na to je "cechackovske", ale pozadavek o prosetreni soukromeho zisku, jehoz bylo dosazeno pomoci verejnych fondu z kapes danovych poplatniku je (aspon u nas u protinozcu) naprosto legalni postup za ucelem zamezeni pokusu o nezakonny zisk.

0 0
možnosti
JA

stryke

17. 9. 2011 13:11
Super USA porce

Zvrhlý způsob podávání jídla v USA, tj. porce, které 95% lidí nemá šanci sníst a často se spousta jídla vyhazuje, to vše proto aby těch zbývajících 5% neroztrušovalo, že z podniku odešli nenajezeni, mi připadá naprosto úchylné... měl jsem dojem, že do lepších restaurací se člověk nechodí přežrat do bezvědomí, ale za kulinářským zážitkem, kdy člověk odejde najezený tak akorát... v Africe žerou hlady trávu a průměrný američan vyhodí tak 1/3 jídla, co nakoupí... :-P

0 0
možnosti
MM

captain cook

17. 9. 2011 13:29
fakticke otazky

jak dlouho jsi zil v Americe a odkud beres % ve sve statistice? Link?

 Nebo je to vsechno jenom JPP?

0 0
možnosti
MS

rebbe

17. 9. 2011 12:04
Není ta ¨mléčná pěna ¨náhodou šlehačka?

Jinak znám mnoho českých restaurací, i v Praze a třeba vepřový jazyk nebo šunku s křenem byste tam marně hledali. Svíčková z polévkového masa s osmi, plovoucí v mrkví obarvené standartní bílé omáčce, ozdobená rybízovým džemem a šlehačkou, to už častěji. Co českou kuchyni odlišuje od jiných, jsou kolečka knedlíků. Vše ostatní je obecně běžné v celé bývalé rakouské monarchii, ta ještě není ani 92 roků po rozpadu.

Pokud jde o Plzeň, ta žije z minulosti. Plzeňské Europivo Prazdroj je dnes jedno z mnoha nevýrazných nápojů, mimochodem je to slabá 11° vodička. V ČR se ale situace zvolna zlepšuje, na pokles konzumace piva začaly některé pivovary opět vařit tradičním způsobem. Skutečný ležák však dostanete spíše v Litovli, Svijanech a několika menších pivovarech.V

1 0
možnosti
MM

captain cook

17. 9. 2011 12:10
neni

0 0
možnosti
LP

Feaquis

17. 9. 2011 11:37
Gulas

Nechápu jak mužou lidi v diskuzi rikat, tradicni ceske jidlo: Gulas...>___<

Gulas ne tradicni madarske jidlo ktere je u nas pouze popularni. Jeste muzeme rict ze je to tradicni Slovanske jidlo ale ne Ceske.

0 0
možnosti
XR

yxarinka

17. 9. 2011 11:53
Re: Gulas

maďaři jsou typičtí slovani ;-D;-D;-D ale jinak souhlas

0 0
možnosti
X

xls

17. 9. 2011 11:37
Typický český přístup

Recenzent asi nepochopil typický český podnikatelský přístup: aby vydělal, tak poskytnout za co nejvíc peněz co nejmíň muziky. Hlavně v Praze takových podniků je...

0 0
možnosti
JA

stryke

17. 9. 2011 13:15
Re: Typický český přístup

No myslím, že na Manhattanu by se o podobný přístup pokoušel jen naprostý blázen... jste trochu vedle.

0 0
možnosti
VV

RonnieV

17. 9. 2011 11:12
No jo,

Amíci jsou zvyklí kydat do sebe jídlo lopatou a pak se diví, že je tam tolik tlusťochů. A u nás je to už taky tak. Ať je to jaké je to, hlavně ať to padá z talíře.

0 0
možnosti
JA

stryke

17. 9. 2011 13:17
Re: No jo,

No přesně tak, že toho pak půlku nechají jim je putna... jsou totálně zmatení tím, že aby se dala restaurace označit za dobrou, musí tam kopy žrádla padat z talíře... Rv

0 0
možnosti
JTNJTN

Já to nebyl, já to nebil!

17. 9. 2011 10:13
Malé porce? Tak i američanům vadí "Pohlreichovy" porce

;-D

0 0
možnosti
MM

captain cook

17. 9. 2011 10:01
pro srovnani: hospoda Praha v Australii

restaurace-hospoda "Prague" v Sydney

http://www.prague-restaurant.com.au/?p=about

Menu v anglictine a cestine:

http://www.prague-restaurant.com.au/menu

Jeste jsem tam nebyl, ale moji anglicti a australsti pratele to moc doporucuji.

0 0
možnosti
BT

bron

17. 9. 2011 15:38
Re: pro srovnani: hospoda Praha v Australii

Ale to nejdulezitejsi a nejlepsi, co v Praze v Sydney maji, je v jinem menu: cepovany Bernard! Ten mne nechutnal nikde na svete tak, jak po vyslapu ve 45-stupnovem vedru z centralniho parku do Potts Point. Dal jsem si k nemu zampiony a smazak, uz nevim jak to chutnalo, ale na ten Bernard nezapomenu :-)

0 0
možnosti
P

petr8881

17. 9. 2011 9:45
klasika

Tohle znam dobre ze Zlina, nikdo nechce delat poctive jidlo, ktereho se clovek naji (cest vyjimkam), ale spis zakazniky laka na hranate talirky, talire na polevku s objemem golfove dirky atd. Je to proste snaha si na neco hrat, ale tak reseni je proste tam nechodit, horsi je, kdyz pak uz nemate na vyber.

0 0
možnosti
PE

hetzer

17. 9. 2011 10:02
Re: klasika

tak to nevím kam ve Zlíně chodíš. Johan, slušné porce, Husa taky.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Čekat čtyřicet minut na latte? Fronty ve Starbucks deptají obsluhu i zákazníky

1. června 2024

Kavárenský řetězec Starbucks se ve Spojených státech potýká s dosud nepoznaným problémem: příprava...

Znát věk odchodu do penze v 50 letech je nesmysl, vmetla ekonomka Kupkovi

2. června 2024  14:28

Je nesmyslné, aby se lidé až v 50 letech dozvídali, v jakém věku půjdou do důchodu. V diskusním...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Minus 210 miliard za pět měsíců. Jen dvakrát Česko hospodařilo hůř

3. června 2024  14:01

Schodek státního rozpočtu za uplynulých pět měsíců letošního roku činí 210,4 miliardy, sdělil...

Dluží stovky milionů, i Gretzkému. Český nápad na pamětní bankovky zkrachoval

3. června 2024  20:04

Firma Top Legends, která prodává pamětní bankovky věnované slavným sportovcům, na sebe podala...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Neplatiče odstřihlo SVJ od tepla a teplé vody. V pořádku, uvedl Nejvyšší soud

5. června 2024

Společenství vlastníků může rozhodnout o tom, že nebude služby dodávat vlastníkům jednotek, kteří...

Česko sází na biometan. Už brzy má nahradit velkou část zemního plynu

6. června 2024

Premium Nejnovější zemědělská biometanová stanice zpracovávající odpad z rostlinné a živočišné výroby byla...

Koupit drahý džus, nebo vylisovat pomeranče? Spočítali jsme, co se vyplatí

6. června 2024

Z pomerančového džusu se stal exkluzivní nápoj. Litr se nyní v českých obchodech prodává za 80 až...

Sběratelé jsou v pohotovosti. Do oběhu jdou první bankovky s králem Karlem

5. června 2024

Od 5. června 2024 se ve Velké Británii poprvé dostávají do oběhu nové bankovky s vyobrazením krále...

A chudí mají problém. Egypt po desetiletích zdražil dotovaný chleba

5. června 2024

Dotování pečiva je v Egyptě kontroverzním tématem. Příspěvek je záchranou pro chudé, často je ale...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!