- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
pořádnej hovězí guláš s křupavým rohlíkem tam stejně neuvařej. tam bych jíst nešel...........
Gulášem se můžete doma cpát od rána do večera,proč taky neochutnat něco jiného a když budete mít stále hlad,tak se doma vždycky můžete dorazit ohřátým točeňákem
Je to takovy maly tunel. Cesky dum pronajima tuto restauraci za symbolicky $1. Platit rent kolem 12-15k za mesic tak jdou do roka na buben.
jo, panove a damy, pokud mate vice nez jen dojem, ze vy jako cesti danovi poplatnici podporujete svymi danemi nejaky soukromy podnik, pak je na vas, abyste se patricne ozvali a nechali to proverit vasimi zastupci v parlamentu. Od toho jste je zvolili aby pracovali pro vas hajenim vasich obcanskych zajmu.
Zavidet nekomu soukromy uspech a stezovat si na to je "cechackovske", ale pozadavek o prosetreni soukromeho zisku, jehoz bylo dosazeno pomoci verejnych fondu z kapes danovych poplatniku je (aspon u nas u protinozcu) naprosto legalni postup za ucelem zamezeni pokusu o nezakonny zisk.
Zvrhlý způsob podávání jídla v USA, tj. porce, které 95% lidí nemá šanci sníst a často se spousta jídla vyhazuje, to vše proto aby těch zbývajících 5% neroztrušovalo, že z podniku odešli nenajezeni, mi připadá naprosto úchylné... měl jsem dojem, že do lepších restaurací se člověk nechodí přežrat do bezvědomí, ale za kulinářským zážitkem, kdy člověk odejde najezený tak akorát... v Africe žerou hlady trávu a průměrný američan vyhodí tak 1/3 jídla, co nakoupí...
jak dlouho jsi zil v Americe a odkud beres % ve sve statistice? Link?
Nebo je to vsechno jenom JPP?
Jinak znám mnoho českých restaurací, i v Praze a třeba vepřový jazyk nebo šunku s křenem byste tam marně hledali. Svíčková z polévkového masa s osmi, plovoucí v mrkví obarvené standartní bílé omáčce, ozdobená rybízovým džemem a šlehačkou, to už častěji. Co českou kuchyni odlišuje od jiných, jsou kolečka knedlíků. Vše ostatní je obecně běžné v celé bývalé rakouské monarchii, ta ještě není ani 92 roků po rozpadu.
Pokud jde o Plzeň, ta žije z minulosti. Plzeňské Europivo Prazdroj je dnes jedno z mnoha nevýrazných nápojů, mimochodem je to slabá 11° vodička. V ČR se ale situace zvolna zlepšuje, na pokles konzumace piva začaly některé pivovary opět vařit tradičním způsobem. Skutečný ležák však dostanete spíše v Litovli, Svijanech a několika menších pivovarech.
Nechápu jak mužou lidi v diskuzi rikat, tradicni ceske jidlo: Gulas...>___<
Gulas ne tradicni madarske jidlo ktere je u nas pouze popularni. Jeste muzeme rict ze je to tradicni Slovanske jidlo ale ne Ceske.
Recenzent asi nepochopil typický český podnikatelský přístup: aby vydělal, tak poskytnout za co nejvíc peněz co nejmíň muziky. Hlavně v Praze takových podniků je...
No myslím, že na Manhattanu by se o podobný přístup pokoušel jen naprostý blázen... jste trochu vedle.
Amíci jsou zvyklí kydat do sebe jídlo lopatou a pak se diví, že je tam tolik tlusťochů. A u nás je to už taky tak. Ať je to jaké je to, hlavně ať to padá z talíře.
No přesně tak, že toho pak půlku nechají jim je putna... jsou totálně zmatení tím, že aby se dala restaurace označit za dobrou, musí tam kopy žrádla padat z talíře...
restaurace-hospoda "Prague" v Sydney
http://www.prague-restaurant.com.au/?p=about
Menu v anglictine a cestine:
http://www.prague-restaurant.com.au/menu
Jeste jsem tam nebyl, ale moji anglicti a australsti pratele to moc doporucuji.
Ale to nejdulezitejsi a nejlepsi, co v Praze v Sydney maji, je v jinem menu: cepovany Bernard! Ten mne nechutnal nikde na svete tak, jak po vyslapu ve 45-stupnovem vedru z centralniho parku do Potts Point. Dal jsem si k nemu zampiony a smazak, uz nevim jak to chutnalo, ale na ten Bernard nezapomenu :-)
Tohle znam dobre ze Zlina, nikdo nechce delat poctive jidlo, ktereho se clovek naji (cest vyjimkam), ale spis zakazniky laka na hranate talirky, talire na polevku s objemem golfove dirky atd. Je to proste snaha si na neco hrat, ale tak reseni je proste tam nechodit, horsi je, kdyz pak uz nemate na vyber.
tak to nevím kam ve Zlíně chodíš. Johan, slušné porce, Husa taky.