Diskuze
Nesmrtelný smažák. V Praze válcuje i svíčkovou, z poledního menu je hned pryč
Děkujeme za pochopení.
F89r93a64n34t38i73s50e93k 55M84i24k81e25s
Jako student jsem chodil s F.S. na smazeny syr, varenymi brambory a tatarkou v letech 1959-1960 za 5.50 Kcs.
M28i45c80h89a11l 77M43i36l10l81e37r
mne mama pripravovala smazak jako jidlo na privitanou domu z chmelove brigady!
M93i59c81h90a78l 22M68i23l24l66e74r
typ smazaku se nedavno znovu objevil na docasnem menu u Maccas v Australii- na zadost zakazniku
https://mcdonalds.com.au/newsroom/macca%E2%80%99s-cheesy-range-back-popular-demand
Maccas obnovil svoji "Cheesy range" -nabidku pridavku ze syra, kdyz pod nazvy Cheesy Angus, Cheesy Chicken and Cheesy Beef pridava do housek ke zminenym druhum hamburgeru a kureciho steaku tlusty platek smazeneho syra v trojobalu. Namisto eidamu ale pouzivaji mozzarellu.
F75r98a19n98t98i42s77e62k 59M70i41k24e69s
Ja vim v Australii je podle australskych jerku v ankete "Co rikaji cizinci ceskemu jidlu" na Seznamu vsechno lepsi. I do ovocnych knedliku si jeden z nich pridal kecup, ale vsichni Australane nejsou stejni. I McDonalds mam obecne rad.
R13o58b15e18r66t 69R74. 56S81i71m81e86k
Vzpomínám, že jistý francouzský znalec jídel se strašně podivoval, co to tu děláme: smažák a s tatarkou!
Ochutnal, a shledal, že to není "tak hrozné, jak se obával". Tak chtěl vědět, z čeho to vyrábíme. A když zjistil, že z v podstatě levného (a z jeho pohledu ne zcela dobrého) sýra, pravil něco ve smyslu: "Ano, tento sýr se hodí akorát tak k výrobě dobrého smažáku." ;oD
T70o98m24á50š 51P46a70c90k12a45n
smažák může stát 160 i luxusní - 2250 stojí proto, že to nechtějí v hospodách vařit - každej kucař nesnáší smažák
každej, kdo má svůj podnik, nesnáší smažák - je to dno kuchařiny a kdo chce vařit dobře, smažák má za draho, aby ho nikdo nekupoval a jedl jiný jídla, co vymyslej
T65o72m49á20š 94P79a89c47k90a36n
ne, to je jen o tom, že z lidí jsou prostě nexhopáci, kteří si přestali umět spočítat i to, které jídlo si dokážou udělat sami, a které ne, a dle toho vážit, za co vyhoděj ty nekřesťanský prachy
proč si někdo objedná smažák s bramborem za 230, když za ta prachy může udělat doma smažák celej rodině? no prostě na to maj, to je ceá záhada
a víte proč hospodský zdražujou smažák až na nesmysl? protože ho tupí zákazníci i tak kupujou, to je celý kouzlo
P70e64t64r 19Č58e18r16m33á62k
No ono je to vlastně přesně naopak - lidi jsou schopní si spočítat, že je efektivnější když se věnují své profesi a vaření nechají zase kuchařům.
Ceny pak na nesmyslu nejsou ani zdaleka, v situaci kdy v kdejaký sídlištní knajpě stojí obyč burgery, žebra atd kolem 300, je smažák v ambiente za 250 zcela ok....
L26u37b59o90š 90T60ě55m90í71n
Smažák je i přes zdražení furt nejlevnější položkou na menu. Zacpe žaludek a dodá sytost za nejnižší cenu. Sýr to beztak není, v Česku je to gumoidní hmota, která zasytí. Proto ta oblíbenost.
Švýcarské nebo francouzské sýry se k přípravě smažáku asi nepoužívají....😉😉🤣🤣
T14o47m84á64š 96P70a88c84k19a90n
no, v hospodě určitě ne.
Jediný smažák, který má cenu, je z hermelína
T45o21m31á16š 89T65a41t45í22č18e73k
No jo, pražská kavárna když vleze do hospody, tak se z nich vyklubou samo vegetariáni, jak jinak. V anketě mně ale chyběla jedna varianta smažáku - v bulce s tatarkou, kousek zeleniny neuškodí!
V73l85a74d81i88m64i14r 18H66o73l80y
Když už, tak si dám smažený hermelín, nebo syrečky.
H85a65n27a 78D54o60s46t26á48l53o34v91á
Průměrná cena na Prahu 158Kč, ale Lokál nabízíme dvě varianty - za 249 i řemeslný za 295. Asi mám jasno, kam na smažák nejít.
P48e68t84r 70Č89e58r36m20á64k
To je celkem jasné, do těch za 158, to bude velmi pravděpodobně mražený nowaco vykoupaný ve friťáku.
S44t75a28n71i13s74l42a66v 80V27a44l20e58n54d14a
Nikdy s hranolky, zásadně s hranolkami.
Za srážku vlaků únava nemohla, ukázalo šetření. Strojvůdce si chybu uvědomil
Strojvedoucí havarovaného rychlíku RegioJet, v kterém minulý týden zemřeli v Pardubicích čtyři...
Egypt sužují úmorná vedra. Pouštní země ukazuje, co čeká brzy i ostatní
Ještě před několika desítkami let bylo v Egyptě v dubnu příjemné klima, lehce přes dvacet stupňů....
{NADPIS}
![](https://1gr.cz/u/free.gif#230x129)
{LABEL} {POPISEK}
Číňané naletěli ruským podvodníkům. Zaplacené tisíce tun mědi nikdy neviděli
Obří čínský státní obchodník s komoditami vyšetřuje ztrátu, kterou mu způsobili ruští podvodníci....
Místo investování práci jen předstírali. Banka zaměstnance načapala a vyhodila
Americká banka Wells Fargo propustila část svých zaměstnanců, protože zjistila, že svou práci jen...
{NADPIS}
![](https://1gr.cz/u/free.gif#230x129)
{LABEL} {POPISEK}
Německo jako vetešnictví. Země je na cestě k rozvojové zemi, varuje šéf burzy
Současnou německou hospodářskou politiku ostře zkritizoval šéf tamější burzy Theodor Weimer....
Zmrzlina se slaninou. McDonald’s dává vale umělé inteligenci, příliš chybovala
Americký řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald’s kvůli případům často absurdních omylů...
Zdravotnictví je neefektivní, musíme si říct, co od něj chceme, říká podnikatel roku
Premium Na celosvětovém finále soutěže EY Podnikatel roku, které se konalo zkraje června v Monaku, Česko...
Stroj není možné napálit, říká slovenský expert k zálohomatům
Zálohový systém na petky a plechovky, který v Česku připravuje ministerstvo životního prostředí,...
Nvidia je nejhodnotnější firmou světa. Táhnou ji čipy a nadšení z AI
Výrobce čipů Nvidia se stal nejhodnotnější firmou na světě. Jeho tržní hodnota se vyšplhala na...