Na Kubu se barmani kvalifikovali z českého finále. Soutežící v klasickém odvětví museli připravit čtyři porce soutěžního drinku včetně ozdoby v povinném šestiminutovém limitu. Každý soutěžní drink musí mít jako bázi rum Havana Club Aňejo Reserva nebo Havana Club Aňejo 7 Aňos.
Vítěz Aleš Půta vsadil na drink s názvem Revolution Fizz.
Revolution Fizz 4 cl Havana Club Aňejo 7 Aňos 2 střiky Calvados Busnel 1,5 cl Gooseberry and Mint Cordial 1/8 čerstvé limety dolít zázvorovou limonádou |
Mezi specialisty na flair bartending, který obnáší řadu efektních triků při přípravě koktejlů, se prosadil Tomáš Prückner. Ten uchvátil porotce nejlépe a nejnápaditěji připravenou klasikou Cuba Libre a drinkem Lights of Havana.
Lights of Havana 4 cl Havana Club Añejo Blanco 2 cl Melon liqueur 2 cl Malibu 2 cl Lime juice 10 cl Pineapple juice 7 cl Orange juice Ozdoba - Ananas, třešeň |