ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Česká whisky už není sci-fi. Malí výrobci destilátů konkurují velkým značkám

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Slivovice a ovocné destiláty domácí produkce zná každý. V poslední době se ale malí čeští výrobci začínají tlačit i do destilátů, které dosud okupovaly jen velké, vesměs mezinárodní značky, jako je whisky, gin, rum či vodka. A mnozí z nich jim úspěšně konkurují.

„Ovocné destiláty jsou super, v tom jsme, z toho, co jsem viděl, nejlepší na světě. Ale teď se trend hodně posouvá do českých whisek, což je punc kvality destilatérství v Česku. Prémiové lihovarnictví se musí vyvinout a nespoléhat se jen na zahraničí,“ uvádí Pavel Švarc s tím, že není třeba si dávat každé Vánoce láhev Tullamorky, ale je možné vyzkoušet i něco českého a originálního, za podobnou cenu. Sám po odchodu ze Stocku, výrobce tradičního fernetu či tuzemáků, buduje e-shop destilerka.cz s lihovinami čistě z domácí produkce.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se