Diskuze

DPH na energie se vrátí. V rozpočtu lze ušetřit sto miliard, říká Skopeček

Snížením DPH na elektřinu a plyn z 21 procent na nulu si vláda vystřílela všechny náboje, prohlásil poslanec Jan Skopeček v pořadu CNN Prima News Partie Terezie Tománkové. Ekonomický expert ODS také trval na tom, že v rozpočtu na příští rok lze ušetřit 100 miliard. „Jsou to třesky plesky pořád dokola,“ reagovala ministryně financí Alena Schillerová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J52o53s72e23f 82S23u30k

29. 10. 2021 9:39

Ať jde pan Skopeček se svou teorií utahování a šetření do zádele. Předevčírem ukázali, jak jim jde o šetření. Kážou vodu a pijí víno. Když si měli poslanci a další zmrazit platy, nebyl pro to skoro žádný z nich. Nehodilo by to sice ani miliardu, ale jako gesto by to znamenalo hodně. Hlavně, že jim vadí slevy pro studenty a důchodce!!Tak o čem chce vykládat?

0 0
možnosti
VB

Odložení EET byla špatná volba. Všichni si na to zvykli a nebyl a tak velký problém. Bylo to zavedené a tak to se to nemělo na dlouho pozastavit.

Mám za to, že nová vláda to nějak nahradí a to jinak.

1 0
možnosti
IU

Takže nakonec tzv. nulovou DPH si zaplatíme pěkně všichni.;-(

1 0
možnosti
KN

Skopečku, Skopečku, abyste ve finále nebyli rádi i za EET;-D;-D!!!!

0 0
možnosti
KN

Fakt se mi líbí, jak začíná Pětikolka, která aniž by doposud sestavila vládu a která nepředstavila snad napevno ani jednoho ministra, šetřit ořezáváním výdajové stránky tím, že uvažuje o novém ministerstvu a o rozšíření míst i klubů (!!) v PS. Teď mi někdo jistě vysvětlí, že jde o mizivé položky v rámci rozpočtu ;-),že? Jenže vážení tak začínala i vláda AB;-D!!

0 1
možnosti
Foto

Snížením plánovaného schodku si nová koalice řeže pod sebou větev. Původní rozpočet jí přeci nebrání v tom, aby šetřila, ale bude mít větší polštář.

0 0
možnosti
ZS

V minulé debate hovoril Skopeček o úspoře 125 miliard. O 2 dny později Fiala o úspoře 60-67 miliard. Teď Skopeček 100 miliard. To jsou veletoče. ;-)

0 1
možnosti
KN

Fiala v předvolební debatě v TV taky mluvil o 100 miliardách, nějak se klukům rozeběhly notičky, že?

0 0
možnosti

Plán ODS ušetřit z rozpočtu100 miliard je nereálný, neboť ODS chce šetřit na provozních nákladech států, aby to občany nebolelo. Chápu tu snahu, nepřenášet to na občany a nečelit jejich hněvu, jenže takhle mnoho neušetří.

Snižovat státní dluh jde jen dvěma způsoby:

1) Vyššími příjmy - větší daně (pro pravicovou ODS nepřijatelné)

2) Omezení transferů (nižší valorizace důchodů, vyšší spoluúčast ve zdravotnictví, menší rodičovská, menší podpory penzijního a stavebního spoření, menší podpory region dopravy atd.)

Jenže ODS chce pravicové nízké daně a levicové vysoké výdaje, takže extrémně nadhodnocují, co dokáží ušetřit na provozních nákladech státu. Tam prostor je, ale příliš malý. 100 miliard je fikce. Naprosto nereálná.

2 0
možnosti

Nevidím žádný důvod odpouštět DPH těm, kteří žádné zdražení nepocítí. Vládní pomoc potřebují nyní hlavně spotřebitelé, kteří spadli nikoli vlastní vinou do režimu “DPI”. Oni žijí v nejistotě, jsou v pasti nevýhodných fixací a vysokých cen.

0 0
možnosti
LC

Všichni ti lidé, kteří nadšeně uzavírali smlouvy s BE v naději na zisk (úsporu) jsou nesvéprávní?

0 0
možnosti