Progaming #7 - na CeBITu o 150 000 dolarů!

  • 36
Češi a Slováci na European Nations Championship *** Zúčastněte se Samsung Euro Championship na CeBITu o 150 000 USD! *** Destroyer vyhrává Mezihernový ČMSP turnaj *** NFS Underground 2 součástí MČR

LAN turnaje

NFS:U2 JRC e-Sports.cz Winter Fun Tour je za námi!
O víkendu proběhl v nové pražské herně JRC GAMECENTER turnaj v závodech Need For Speed Unerground 2. Vzhledem ke štědré dotaci společností JRC a Electronic Arts, si soutěžící odnesli hodnotné ceny v podobě originálních her, mikiny, atd. Nasáknout pohodovou atmosféru turnaje můžete díky fotogalerii. A jak vše probíhalo, se dočtete v tomto reportu.

Zde je osmička nejlepších jezdců:
1. Queen
2. BiA Digimon
3. BiA Montoya
4. BiA ondrazig
5-6. MR1, sk8pr
7. KiWi
8. Skunk


SkyR)Destroyer vítězí v mezihernovém ČMSP turnaji v Broodwaru
Letos poprvé se do heren sítě PG Cyber Café sjeli hráči strategické hry Starcraft: Broodwar, aby změřili své síly. Přítomna byla téměř kompletní špička, nechyběli ani favorité z klanu CDS, SkyR)Destroyer či Energy[MG]. I když se ostatní snažili, ani tentokrát k žádnému většímu překvapení nedošlo a do finále se probojovali CDS)Crow a SkyR)Destroyer. Druhý jmenovaný v boji o první příčku zvítězil a odnesl si tak myš Logitech MX310 a 20 volných hodin v síti PG Cyber Café. Stříbrnou pozici (a rovněž myš Logitech MX310) získal CDS)Crow, bronz pak jeho klanový kolega CDS)Dark_Caleb. Další mezihernový turnaj ČMSP se uskuteční již tuto neděli 20. února, zahrají si v něm příznivci Vietcongu.

Výsledky Mezihernového ČMSP turnaje v BW:
1. místo: SkyR)Destroyer - myš Logitech MX310 + 20 volných hodin v PGCC
2. místo: CDS)Crow - myš Logitech MX310 + klíčenka MČR
3. místo: CDS)Dark_Caleb - 20 volných hodin v PGCC + klíčenka MČR


Zúčastněte se Samsung Euro Championship na CeBITu o 150 000 USD!
V sousedním Německu se již brzy uskuteční akce nazvaná WCG 2005 - Samsung Euro Championship. Jedná se o nejdůležitější evropskou akci tohoto roku, neboť se na ní sjedou reprezentanti z takřka celé Evropy. WCG 2005 - Samsung Euro Championship se koná 10. - 13. března 2005 v Hannoveru, v rámci veletrhu informačních technologií CeBIT. Soutěžit se zde bude celkem v devíti hrách (PC, konzolové, ale i mobilní). Odměněna budou vždy první tři místa. Celkově se na výhrách vyplatí 150 000 USD. Na ECG 2005 nebudou chybět čeští a slovenští zástupci. O části reprezentantů jsme vás už informovali minule. Dnes vám přinášíme info o tom, jak se na Samsung Euro Championship podívat. Pokud se chcete se svým Counter-Strike týmem probojovat na Samsung Euro Championship, musíte 19.2.2005 zamířit na LAN kvalifikaci, která se koná v pražské herně JRC. Zde hledejte o CS kvalifikaci podrobnosti. Šanci podívat se na Samsung Euro Championship však má i příznivce fotbalu Fifa 2005. Stačí, když vyhraje kvalifikaci, která se koná 20.2.2005. Místem pořádání je opět pražská herna JRC. Podrobné info o Fifa kvalifikaci hledejte tady.


CPL World Tour poprvé - Turecko
Obří projekt CPL World Tour, který probíhá pod patronací firmy nVIDIA a v němž bude mezi hráče rozdělen 1 milión dolarů, začal prvním turnajem v tureckém Istanbulu. I když o tomto víkendu počasí hráčům nepřálo a některé lety do Istanbulu musely být dokonce zrušeny, nakonec se uskutečnily všechny turnaje - Painkiller, Counter-Strike i Warcraft III. Největší pozornost poutala hlavní hra celé Tour - Painkiller, kde znovu zvítězil Nizozemec fnatic|Vo0, když ve finále porazil Američana Fatal1tyho. V Counter-Striku byli nejlepší Norové z klanu Catch-Gamer, Warcraft III turnaj pak vyhrál Holanďan 4K^Grubby. Celkem si soutěžící ve všech hrách rozdělili 50 000 dolarů, zároveň si nejlepší hráči zajistili pozvánku na další zastávku Tour, kterou bude v dubnu španělská Barcelona.


Online akce

Češi a Slováci na European Nations Championship
Kromě WCG 2005 - Samsung Euro Championship proběhne brzy i další velká soutěž. Ta nese název European Nations Championship, hrát se na ní budou čtyři hry (zatím byly vybrány tři, o čtvrté bude teprve rozhodnuto) a zúčastní se ji reprezentanti z 24 zemí Evropy, opět nechybí Česká a Slovenská republika. Samozřejmě nebudou opět chybět ani odměny pro vítěze, ovšem jak velká bude dotace turnajů, zatím nebylo oznámeno. Co však již nyní víme, jsou české a slovenské reprezentace:

Unreal Tournament 2004 CZ tým: Jan "yenda" Sedlák, David "dsN" Le Thanh, Aleš "Keeper" Ječmen, Michal "m1has" Körber, Richard "RulezZz0r" Skácel, Jakub "sYsTema" Nademlýnský

Warcraft 3: The Frozen Throne CZ tým: Hustey[C], Giacomo, Hum4nic, zEro, Bonecracker, Horror
Warcraft 3: The Frozen Throne SK tým: Frido, GongGong, Spermon, Doran, Moloch, uhlyk, pighead, Wittmann

Counter-Strike CZ tým: reprezentovat bude moci klan, jenž vyhraje ESL Amateur Series
Counter-Strike SK tým: plus-, riki, tasso, gyro, viper, h4, LNr, unreal, devil


Zajímavosti

Need for Speed: Underground 2 součástí seriálu MČR
Pro rok 2005 byly do seriálu Mistrovství ČR v počítačových hrách zařazeny nové hry a trochu se rozšířil "herní sortiment". Protože však některé z nich nezaujaly dostatečný počet hráčů, je na čase se poohlédnout po jiných. První volba padla na pokračování geniálních autíček od Electronic Arts - Need for Speed: Underground 2. Hra je součástí světového turnaje World Cyber Games, v celé Evropě a zejména v Německu ji hrají tisíce hráčů, a tak ProGamers vyšli vstříc poptávce české komunity a zařadili hru do letošního cyklu MČR. Vůbec první akcí bude PlayZone online liga, posléze budou následovat samozřejmě i LAN turnaje. Registrace do ligy probíhají zde, nutnou podmínkou účasti je členství v Českomoravském svazu progamingu.