V Jindřichově Hradci vlezl neznámý muž o třetí adventní neděli do betléma a podřízl v něm živou kozu. Betlém se nachází mezi budovou Svatého Floriána v Růžové ulici a zimním stadionem. | foto: Marie Hazuková, MF DNES

Muž podřízl v betlémě kozu a odnesl ji v pytli, pátrá po něm policie

  • 126
V Jindřichově Hradci vlezl neznámý muž o třetí adventní neděli do betléma a podřízl v něm kozu. Zvíře pak nacpal do igelitového pytle a odnesl. Po pachateli pátrá policie.

Betlém se nachází mezi budovou Svatého Floriána v Růžové ulici a zimním stadionem. Jeho součástí je rovněž výběh pro ovce a kozy. Muž do něj vlezl 15. prosince v době od 22.50 do 23.05 hodin.

„Pachatel přelezl dřevěnou, metr vysokou ohradu dočasného výběhu. V této ohradě chytil a přineseným nožem podřízl a usmrtil kozu plemene Anglonubijská. Po usmrcení ji nandal do igelitového pytle a následně odcizil,“ popsala událost mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová. 

Vyzvala zároveň svědky, kteří mohli pachatele vidět nebo znát jeho totožnost, aby informovali policii v Jindřichově Hradci nebo volali linku 158. Policisté mají k dispozici také kamerový záznam, který však vzhledem k charakteru spáchaného činu nechtějí zveřejňovat.

Pachatel způsobil majiteli zvířat škodu ve výši nejméně 10 tisíc korun. Případ policie pravděpodobně vyhodnotí jako krádež, za což mohou muži hrozit až dva roky vězení. Pracuje ovšem i s variantou, kdy by se mohlo jednat o týrání. V takovém případě by muž mohl být odsouzen až ke třem letům odnětí svobody.