ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Zloděj vlezl do hospody pivním výtahem, personál ho načapal a zamkl ve sklepě

  • 0
Českobudějovičtí policisté v pondělí ráno zadrželi muže, který vnikl do jedné z restaurací ve čtvrti Suché Vrbné. Zaměstnancům zařízení jeho přítomnost však neunikla a zamkli ho ve sklepě pod pivním výtahem. Z nedobrovolného vězení tak zřejmě poputuje brzy do toho opravdového, kam měl už v březnu nastoupit.

„Ve výtahu mám zamčeného zloděje.“ Takový vzkaz dostali českobudějovičtí policisté v pondělí kolem sedmé ráno. Nebyl to však případ v žádném z panelových domů, ale nečekaně v jedné z restaurací ve čtvrti Suché Vrbné.

Personál restaurace po příchodu zjistil, že je ve sklepě zloděj. „Dvojice zaměstnanců se zachovala nejlépe, jak mohla. Nesnažila se muže zastavit, ale pod pivním výtahem ho zamkla. Následně zavolala policii,“ popsal mluvčí jihočeských policistů Jiří Matzner.

Když dorazila na místo hlídka, zjistila, že se jedná o muže, který byl letos v březnu odsouzený k pobytu ve vězení. „Pachatel do restaurace pravděpodobně vlezl výtahem, který se mu pak stal osudným,“ přidal mluvčí.

Policisté převezli podezřelého do vazební věznice, kde si počká na další trest. Podobné případy řeší policisté jen výjimečně. „Jsou to jednotky. Hospody nejsou u zlodějů tak oblíbené. Většinou se pro ně rozhodují kvůli tvrdému alkoholu a cigaretám,“ naznačil Matzner.