Na zahradě u domu si nechal postavit pánský klub ze železobetonu

  1:00aktualizováno  1:00
I muži „mají své dny“ a hlavně představy. Užít si smysluplně příjemné odpoledne či večer s přáteli se rozhodl majitel rodinného domu. Jeho přání? Rozšířit možnosti volnočasových aktivit na zahradě, prostě mít pánský klub.

Pánský klub je určený pro volnočasové aktivity majitele i jeho hostů. | foto: Archiv autorů

Realizaci svého přání svěřil investor studiu ADR, architektům Petru Kolářovi a Aleši Lapkovi. Výsledek dopadl velmi dobře, což dokazuje i finálové umístění v soutěži Interiér roku v kategorii Novostavba. Více o soutěži a jeho vítězích zde. Hlavním mediálním partnerem akce byl právě iDNES.cz.

Když se staví na svahu

S ohledem na svažitý terén pozemku umístili architekti stavbu do svahu na jižním okraji zahrady, přes ni přímo navazuje „pánský klub“ se sportovní plochou na stávající relaxační zázemí domu.

Relaxační část prostoru zatepluje dubové dřevo i koberec.

Relaxační část prostoru zatepluje dubové dřevo i koberec.

Celkovou šířku stavby určily opěrné zdi na zahradě. „Vznikla tak jasně definovaná soukromá zóna, která pokrývá všechny klientovy potřeby pro trávení volného času,“ vysvětlují architekti ze studia ADR.

Jednoduchý kubus ze železobetonu zasadili autoři projektu do terénního valu pozemku, díky tomu je viditelná pouze kompletně prosklená čelní fasáda. Aby architekti zdůraznili propojení interiéru s exteriérem, zvolili shodné materiálové řešení.

Vnější opěrné stěny zahrady se tak „propsaly“ v podobě kamenného obkladu i do interiéru. Zbytek stěn a stropů pojednali Petr Kolář a Aleš Lapka v dnes velmi často preferovaném pohledovém betonu.

Zajímavé detaily

Fotogalerie

Pro optické zvětšení prostoru pro fitness byla použita „tradiční“ varianta i z velkých veřejných tělocvičen, a to zrcadla. Středová dělicí stěna je tak kompletně obložena bezrámovými zrcadlovými panely.

Na podlahu, s ohledem na praktičnost a snadnou údržbu, použili architekti kombinaci litého terazza s vloženým kobercem a litého terazza s vloženou PVC podlahou.

Dispozičně tvoří vnitřní prostor velká místnost, část je určená pro fitness, druhá slouží jako relaxační část. Vizuálně je částečně propojuje prosklená plocha. K dispozici je zde i toaleta přístupná nábytkovými dveřmi z relaxační části. Celková užitná plocha prostoru je 83,6 m2.

Prostor je vybavený nepřímým osvětlením pomocí LED pásků po obvodu sníženého podhledu a dále přisazenými a zavěšenými světelnými profily. Odpočinkovému prostoru dominuje netradiční lustr. Strohý beton na stěnách a stropech a také terazzo na podlaze příjemně vyvažuje dubové obložení zadní stěny a dubový nábytek.

Na zahradě se našlo místo i pro nohejbalový kurt.

Na zahradě se našlo místo i pro nohejbalový kurt.

Soutěž Interiér roku

V rámci soutěže Interiér roku budou každoročně oceněny výjimečné české soukromé i veřejné interiéry, a to v sedmi kategoriích. Hlavním mediálním partnerem akce je iDNES.cz, pořadatelem Institut bytového designu.

S nejzajímavějšími soutěžícími čtenáře postupně seznamujeme na stránkách Bydlení iDNES.cz.

Více o soutěži zde.

Cílem soutěže je popularizovat originální bydlení, stejně jako mimořádný design obchodů, firemních prostor, hotelů restaurací a podobně.

Autor:

Nejčtenější

Rodina z jižních Čech vsadila na jistotu. Postavila si oblíbený bungalov

Rodina pana Josefa si v jižních Čechách postavila montovaný bungalov.

Bungalovy jsou v Česku nejžádanějšími rodinnými domy. Pro stavbu této oblíbené nemovitosti se rozhodla i rodina pana...

Ze skromného řadového domu se vylouplo perfektně promyšlené bydlení

Řadovka leží v samém srdci Londýna a je obklopená historickými budovami.

Šťastný nový majitel malé řadovky nedaleko londýnského nádraží King’s Cross se rozhodl pro její kompletní rekonstrukci....

Za Prahou si postavili dům i s terasou. Ta se začala ihned rozjíždět

Čtyřčlenná rodina si za Prahou postavila rodinný dům.

Ida se s manželem a dvěma dětmi se před osmi lety přestěhovala do obce za Prahou, kde si postavili rodinný dům....

Tři interiéry, kde se nebudete nudit. Sázka na měď se vyplatila

Byt La Corte se úspěšně zúčastnil i soutěže Interiér roku.

Interiéry jako z učebnice architektury. Taková je práce tvůrců z ateliéru ZOAA. Netradiční technologie, perfektní...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Další z rubriky

U golfového hřiště si postavil dřevostavbu ve stylu slovenské drevenice

Terasa s výhledem na nádherné okolí je vybavena i venkovním krbem.

Mladý podnikatel Štefan je nadšený golfista, jezdí nejraději do Tatranské Lomnice, kde se golf hraje už od roku 1906....

Dům v balijském stylu má i střechu připomínající asijské pagody

Meditační pavilon má typickou balijskou střechu.

Vkus a přístup celebrit k architektuře zahrnuje vše, od klasických domů až po kuriozity. V Beverly Hills tak najdete...

Kombinace japonské zahrady a čistírny odpadních vod občas nevoní

Jezero nahrazuje v zahradě oceán, ostrovy v něm symbolizují mytologické...

Takovou kombinaci jinde na světě nenajdete: na jedné straně komplexu je čistírna fekáliemi znečištěné vody, na druhé...

Najdete na iDNES.cz