Inspirací pro interiér restaurace se stalo syrové maso v podobě papíru

  1:00aktualizováno  1:00
Inspirací pro interiér restaurace může být ledaco, v tomto případě se však designérka Ivana Šustrová nechala inspirovat jídelním lístkem, nebo možná přesněji rovnou způsobem přípravy jídla, tedy syrovým masem a rozžhaveným uhlím.

Každý jídelní stůl má v sobě zabudovanou nádobu na žhavé uhlí, na kterém se barbecue připravuje. Nad stoly je odtah s osvětlením. | foto: Tomáš Dittrich

Korejská kuchyně se masu rozhodně nevyhýbá. Pražská restaurace Yuniku Charcoal BBQ (vznikla rekonstrukcí ve starém prostoru) se zaměřuje na barbecue, a právě to se stalo inspirací pro Ivanu Šustrovou ze studia Designist.

Interiér určený pro 52 hostů navrhla „ve znamení“ masa. Jídla se zde totiž připravují na rozžhaveném uhlí, servíruje se syrové maso s přílohou.

Také zábradlí je z mědi.

Také zábradlí je z mědi.

„Proto jsem zvolila následující materiály: obklady na stěnách jsou z pálených smrkových prken, podlaha v imitaci tmavého dubového dřeva, dekorační prvky na obkladech stěn, baru, krytu topení a zábradlí jsou z měděných profilů,“ popisuje Ivana Šustrová.

Nejdůležitější je však morušový papír, který vyplňuje jako výrazný barvený akcent niky na stěnách. Jeho prosvícením totiž vznikl efekt připomínající barevnost syrového masa.

Svůj projekt „masové restaurace“ přihlásila autorka do soutěže Interiér roku (v kategorii Veřejný interiér), kterou organizuje Institut bytového designu pro české a slovenské architekty a bytové designéry (o výsledcích posledního ročníku soutěže více zde).

Žhavé uhlí u každého stolu

Fotogalerie

Ačkoliv v interiéru převládají tmavší odstíny včetně stěrky v antracitové barvě, která sjednocuje celý prostor, doplňky v měděné barvě a podsvícený morušový papír dodávají prostoru příjemný, až útulný charakter.

Výdejový pult doplňuje masivní kamenná deska, také v tmavém provedení.

Lehce „pekelnou“ atmosféru nabízejí dekorace řešené prosvíceným uhlím na výdejovém baru. Osvětlení doplňují měděné prvky a stará patina.

Každý jídelní stůl má v sobě zabudovanou nádobu na žhavé uhlí, na kterém se barbecue připravuje. Nad stoly je odtah s osvětlením. „Tento odtah se používá speciálně na korejské BBQ,“ upozorňuje Ivana Šustrová.

Návštěvník si může rovnou prohlédnout v chladicích vitrínách i maso, z něhož se pokrmy připravují, kdo nemá tento pohled rád, prostě se mu vyhne.

Vizitka projektu

Realizace: 2016

Návrh a realizace: Ivana Šustrová – Designist

Užitná plocha: celkem 235 m2 (konzumační plocha celkem 125 m2)

Truhlářské práce: Devoto

VZT: Kliamont

Výmalba: Luxusní malby Nádvorník

Osvětlení: Bulb

Autor:
Témata: Maso, Interiér roku

Nejčtenější

Postavili si skvělou dřevostavbu s jezírkem. Topí elektrickými fóliemi

Koupací jezírko plánují dokončit letos. Je dostatečně velké a doplněné...

Občas je dobré nenechat se svést stereotypy. Na opačném konci pozemku (tedy ne u cesty jako sousedé) možná budete mít...

Ze starého bytu vytvořili skvělý interiér s příjemnou atmosférou

Také v kuchyni použili architekti „obnažené“ cihly. Industriální prvek sem...

Pro ateliér Seman architekti se stala hodně velkou výzvou proměna staršího bytu na moderní prostor s industriálními...

Prázdné domy lákají. Touha po levné senzaci může být pro urbex smrtelná

Pokud místo projde demolicí, fotky fanoušků urbexu obvykle zůstávají jedinou...

Znáte ten pocit, když začne pracovat adrenalin? Tepny přepravují okysličenou krev rychleji, oči i uši pracují na...

Rodina vsadila na praktické nápady, v domě se dá konečně dýchat

Pohled na dům ze zahrady: dvoupatrová skleněná přístavba má ocelovou...

Řadovka v newyorském Brooklynu z konce 19. století dlouho čekala na rekonstrukci. Čtyřčlenná rodina s mladou...

Nej rodinný hotel Evropy má 8 pokojů a stojí uprostřed Hostýnských vrchů

Hotel Villa Memories stojí uprostřed Hostýnkých vrchů.

Afrikou inspirované útočiště v srdci moravského venkova. Tak pořadatelé soutěže Boutique Hotel Awards charakterizují...

Další z rubriky

Dřevo jako stavební materiál Finové milují. Staví z něj i hotely

Zimní romantická atmosféra platí i pro srubové domy v moderním pojetí.

Skandinávci si své přírody nesmírně váží, umí ji však také využívat na stavbu rodinných domů i veřejných staveb. Platí...

Pořádná kuchyň pro milovníka vaření jde vyčarovat i na malém prostoru

Jan rád vaří. Současná kuchyně mu však nevyhovuje. Touží po větší pracovní...

Jan je vášnivý kuchař, který potřebuje z malé kuchyně a ještě menší předsíně vytvořit pohodlný prostor, kde se bude...

Restauraci se zbytky kostela uvnitř předělali za pouhých devět dní

V barevnosti restaurace se odráží i její zaměření na středomořskou kuchyni.

Restauraci Borgo Agnese najdete přímo v centru Brna, mezi katedrálou sv. Petra a Pavla a hradem Špilberk. Jenže zatímco...

Najdete na iDNES.cz