Rodinný dům s výhledem na Ještěd připomíná svým stylem alpskou chatu

  1:00aktualizováno  1:00
Horský styl rodinného domku je pro čtyřčlennou sportovně založenou rodinu jako stvořený. Ze všech koutů i fotografií je znát, že tady se žije hezky a naplno. Návštěva byla fotografována pro časopis Bydlení.

Dům vybudovaný v horském stylu dokonale zapadá do krajiny. | foto: Lukáš Hausenblas

Už první společné bydlení Broni a Aleše v pronájmu dávalo tušit, že až si jednou pořídí něco svého, bude jim velmi záležet na tom, aby bylo jejich bydlení vkusné a útulné.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Netrvalo dlouho a pořídili si rodinný domek, v němž svůj designérský talent předvedli v plné kráse. Po narození Filipa a Dominiky jim ale dům přestal dispozičně vyhovovat a rozhodli se najít jiný, větší, jenž bude splňovat jejich nové nároky.

Měli štěstí a pod Ještědem objevili krásný rodinný dům postavený v horském stylu a s velkou zahradou. Okamžitě si je získal svým zasazením do krajiny, vzdušnou dispozicí, prostornými místnostmi i stylem, a to, že si mohou nazout lyže téměř v předsíni a vyrazit za sportem, brali jako příjemný bonus.

Pohodové bydlení

Dům byl od původního majitele, který v něm bydlel dva roky, již částečně zařízený, což manželům vůbec nevadilo, protože vybavení se shodovalo s jejich vkusem. V původním stavu se rozhodli ponechat kuchyň, v níž vyměnili jen pracovní desku a dřez, k tomu ji Broňa vyšperkovala mnoha pěknými a užitečnými doplňky.

Fotogalerie

Pěkně zařízené a plně funkční byly i obě koupelny, takže je také nechali tak, jak byly. V přízemí domu si nechali přistavět krb, který využívají k přitápění, ale hlavně kvůli atmosféře, která v zimě dotváří „alpskou“ iluzi. Hodně se ale přestavovalo v podkroví, které bylo nutné přizpůsobit rodinnému koloritu.

Společenské přízemí, nové podkroví

Společné chvíle tráví rodina v přízemí domu, kde najdete velký obývací pokoj s volně navazující jídelnou a ve výklenku „schovanou“ kuchyní. Dřevěné stropy s přiznanými trámy přirozeně doplňuje dřevěný nábytek v jídelně a kuchyni.

Příjemný kontrast k dřevěným prvkům tvoří bílý nábytek a bílá kožená sedačka v obývací části. Majitelé tady také vkusně skloubili moderní bílé zařízení se starožitnými kusy nábytku, které reprezentuje dřevěná truhla a příborník. Krásně do toho všeho zapadá i krb vyzděný z cihel.

Dispozice se měnila v podkroví domu, kde ke stávající koupelně nově vznikla pracovna, dva dětské pokoje a ložnice. Pokojíky pro Dominiku a Filipa už mají svou druhou podobu, protože za sedm let, co tu rodina bydlí, je bylo nutné přizpůsobit věku dětí. Pro Filipa rodiče vybudovali lodní kajutu a pokoj Dominiky se proměnil v zámek pro Růženku.

Bílý nábytek pořízený v IKEA doplňuje kožená sedací souprava z obchodního domu...

Bílý nábytek pořízený v IKEA doplňuje kožená sedací souprava z obchodního domu Kika. Cihlový krb je pro rodinu příjemným zimním společníkem.

Ložnici si manželé vyladili do uklidňujících fialových tónů, které se opět dokonale doplňují s odstínem dřeva. Zajímavým prostorem v domě je i podkrovní prostorná chodba s odhalenými stropními trámy a dřevěným obkladem, která ústí na schodiště, jehož stěny zdobí galerie s rodinnými fotografiemi.

Další zajímavé návštěvy najdete v časopise Bydlení.

Autor:

Nejčtenější

Rodina z jižních Čech vsadila na jistotu. Postavila si oblíbený bungalov

Rodina pana Josefa si v jižních Čechách postavila montovaný bungalov.

Bungalovy jsou v Česku nejžádanějšími rodinnými domy. Pro stavbu této oblíbené nemovitosti se rozhodla i rodina pana...

Za Prahou si postavili dům i s terasou. Ta se začala ihned rozjíždět

Čtyřčlenná rodina si za Prahou postavila rodinný dům.

Ida se s manželem a dvěma dětmi se před osmi lety přestěhovala do obce za Prahou, kde si postavili rodinný dům....

Život mezi tvárnicemi. Vila bez stěn s výhledem na nebe spojila rodinu

Prostor na jednotlivé zóny člení zejména bloky nábytku, včleněná patra,...

Předloni dokončená stavba ve městě Sumaré se pyšní architektonickými oceněními. Majitelé si ale nejvíce cení jeho...

Tři interiéry, kde se nebudete nudit. Sázka na měď se vyplatila

Byt La Corte se úspěšně zúčastnil i soutěže Interiér roku.

Interiéry jako z učebnice architektury. Taková je práce tvůrců z ateliéru ZOAA. Netradiční technologie, perfektní...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Další z rubriky

Jsem taková vetešnice, říká o svém domě a jeho zařizování majitelka

Majitelka domu vytvořila z několika malých tmavých místností světlý a otevřený...

Klára má ráda domy s duší. Podle toho vypadá i ten, ve kterém hospodaří, tvoří a žije společně se svou rodinou. Žádná...

Byt v secesním domě se po rekonstrukci proměnil na moderní bydlení

Hra s velkými plochami a s nepřímým osvětlením jsou doménou tohoto interiéru....

Leckterý architekt by se při představě rozsáhlých stavebních úprav možná lekl, autor realizace Filip Hejzlar nerovnosti...

Na Šumavě si postavili promyšlený srub. I po letech jsou z něho nadšení

Srub v šumavské krajině nedoznal během uplynulých let výraznějších změn.

Architekt Zdeněk Šimoník navrhl před lety srub s klempířskými prvky a kovovým obložením. To vše příhodně kontrastuje s...

Najdete na iDNES.cz