Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Tulip restaurant je příjemné místo s nedotaženým menu

  15:48
Interiér Tulip restaurantu vyniká oku lahodícími barvami, jídlu ale chybí šmrnc a ztroskotává na detailech. Špagety s tučnou vrstvou smetany, suchý steak a všudypřítomný mletý pepř nezachrání ani k předkrmu doporučená vynikající bylinková bageta. Pivo jsme navíc pokaždé dostali pod míru.
Kachní játra na portském víně za 65 korun

Kachní játra na portském víně za 65 korun | foto: Věra Strnadová

V centru Brna láká k návštěvě bezpočet restaurací, ale snad v žádné ulici jich není tolik jako na třídě Kapitána Jaroše. Pro jejich výčet kolem stromořadí od Lužánek k ulici Milady Horákové musíte použít prsty obou rukou, a když připočtete i kavárnu a vinárnu, nebude vám desítka stejně stačit.

Tulip restaurant

Přesto tu letos na jaře vykvetla další restaurace. Tulip restaurant dělá čest svému jménu, co se vnitřních prostor týče. Tulipány tu rostou všude. Docela příjemně můžete posedět i na malé zahrádce před restaurací. Na obsluhu si tam však počkáte, zvlášť když je v restauraci plno.

Tulip restaurant

Třída Kpt. Jaroše 10, Brno
www.tulip-restaurant.cz

Hodnocení: 65 %

Z jídelního lístku:
Slepičí vývar 45 korun
Rumpsteak na grilu 188 korun
Risotto s pravými hřiby 135 korun

Neobjednaný dárek, který zvedl účet o 30 korun

Poprvé jsem se zde zastavila na polední menu. Dvojice jídel mě ale zklamala. Kulajda postrádala houby - a to teď máme houbovou sezonu, nebyla ani hustá, ani dobrá.Sousta byla chuťově prázdná a štiplavě kyselá. Tímhle se kuchař mohl zavděčit snad jen milovníkům lihového octa.

Špatný pocit na jazyku podpořily i císařské tortilly jako chod druhý. Nepochopila jsem, co je císařského na pšeničných plackách plněných kousky kuřecího masa, kukuřicí a brokolicí, jejichž vysušenou konzistenci měly zachraňovat tzatziky. Za cenu 85 korun šlo zřejmě o parodii na řeckého křížence španělského temperamentu podávaného na dvoře císaře Rudolfa II.

Pivo bylo vždy pod míru

Podruhé jsem sem zavítala na večeři. Předkrm v podobě kachních jater na portském víně za 65 korun naladil naše chutě nadějným směrem. Omáčka byla hutná, i když hodně slaná a játra nám chutnala. K opečené bagetě se hodila báječně.

Jenže ta nebyla součástí objednávky, číšník nám ji iniciativně sám přinesl. A i když to bylo příjemné překvapení, příště bych ocenila, kdyby se zeptal. Naservírovaná bagetka zvedla částku na účtence o nečekaných 30 korun navíc. Bagetu bychom si dali stejně, ale ptát se hostů, zda jídlo navíc chtějí, by měl být pro obsluhu základ. Stejně jako pivo natočené na míru. Obojí pokulhávalo.

Steak byl správně vysoký, šťavnatost se ale vytratila

Restaurace se představuje jako italská, řecká a steaková. Výběr v jídelním lístku takovému rozpětí odpovídá. Je potěšující listovat v sympaticky útlém a přehledném menu. Na vyzkoušení italské kuchyně jsem si vybrala Spaghetti Carbonara za 115 korun, ze kterých se vytratil parmazán ve prospěch množství smetany.

Špagety po uhlířsku vynikaly jednoduchou kombinací těstovin, smetany, vejce, slaniny, česneku a sýra. Omáčka má být hladká a kluzká tak, že těstoviny lze lehce namotat a dobře kloužou i do krku. Jenže místní smetanová hromada (jinak správně na skus uvařených špaget) se nedala pořádně nabírat, natož pak všechnu tu hmotu sníst.

Kuřecí steak za 120 korunSpaghetti Carbonara za 115 korun

Ze steakové kuchyně jsme zkusili variantu z kuřecích prsou s bylinkovým máslem za 120 korun. Steak byl správně vysoký, ale bohužel více propečený, takže šťavnatost se z něj vytratila. Tady mě překvapilo pikantní koření, které bych u bylinkové úpravy nečekala.

Ve špagetách i steaku správně nechyběl mletý pepř. Řízné hlavní slovo však dostal hlavně u přílohy. Jinak podařené fazolové lusky se slaninou za 55 korun jsem jen ochutnala a v duchu děkovala nápadu jít na večeři bez dítěte. Plus si v kuchyni určitě zaslouží za nahřáté talíře.

Fazolové lusky se slaninou za 55 korunŘecký salát za 75 korun

Řeckou kuchyni v našem výběru zastoupil salát za 75 korun, na němž jsem si nejvíc pochutnala. Byl sice bez oregana, červené cibule (budiž) a téměř neochucený, zato nešetřil černými olivami a výborným sýrem, který spíše než fetu připomínal sýr balkánského typu z tetrapaku.

Fandím jednoduchým chutím a navíc i Řekové si salát choriatiki tradičně sami dochucují. Nám na stole olivový olej s vinným octem chyběl. K dokonalosti salátu nakonec kousek scházel, ostatně jako u všech ochutnaných chodů. Snad kromě dezertu. Tiramisu tu podávají v poháru a je plně krémové s kávovým přízvukem a štědrým kakaovým popraškem. Naše očekávání tak jako jediné splnilo.

Autoři:
  • Nejčtenější

Hrají si, nebo souloží? Socha psů od Davida Černého část místních pobouřila

10. května 2024  16:19

Vinařství Dog in Dock má ve svém areálu ve Veselí nad Moravou na Hodonínsku novou sochu psů od...

Dárkyně odkázala babyboxům majetek za miliony, pojmenovali po ní holčičku

9. května 2024  11:29

Garáž v Brně, zhruba milion korun a domek na Blanensku určený k rekonstrukci po sobě jako dar síti...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vyškov i Táborsko mají baráž o první ligu jistou, Kroměříž sestupuje

11. května 2024  20:17

Fotbalisté Vyškova a Táborska mají jistotu, že si zahrají nejhůře baráž o nejvyšší soutěž. Oba...

Na šampionát opět do Prahy a Ostravy. Brno slibovanou arénu nestihlo včas

10. května 2024  11:13

Zatímco v Praze a Ostravě dnes budou při zahájení hokejového mistrovství světa házet na led puk, v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Od války máme desetinový obrat, říká byznysmen, jehož odbyt stál na Rusku

11. května 2024

Premium První zaměstnání našel brněnský podnikatel Vladimír Plašil před čtyřiceti lety v tehdejším Podniku...

Pivo mám nejradši vychlazené z vinného sklepa, říká raper z Brna

15. května 2024

Advertorial Za svou poslední desku získal cenu Anděl. Osobní zpovědí s názvem O tatínkovi, který usnul vybočuje...

Brno vyčlení městské byty pro mladé singles. Nechce, aby utíkali za město

14. května 2024  16:14

Brno nově vyčlení část svých bytů pro mladé bezdětné lidi, kteří žijí sami, tedy takzvané singles....

V Brně hlídkují aktivisté, vadí jim odchyt holubů a jejich „předhození“ dravcům

14. května 2024  14:07

S nečekaným odporem se setkali zástupci brněnských Židenic při pravidelném odchytu zdejších holubů....

Na extraligu teď nemám, přiznal si Holík. Z Komety do Zlína přestupuje

14. května 2024  11:37

Domů do prvoligového Zlína se vrátil na konci ledna z Brna s tím, že si tím vzájemně prospějí obě...

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...

Eurovizi vyhrál nebinární Švýcar Nemo. Nizozemce vyloučili za „výhružný pohyb“

Ve švédském Malmö rozhodli o vítězi letošní Eurovize. Stal se jím švýcarský nebinární zpěvák Nemo. Soutěž doprovázely...

Moderátorka Petra Křivková-Svoboda přišla při tragické nehodě o manžela

Moderátorka poledních zpráv televize Nova Petra Křivková-Svoboda (41) v neděli ztratila svého manžela Ondřeje Křivku...

Bohužel nám to nevyšlo, oznámili manželé Pagáčovi rozchod po šesti letech

Herečka Patricie Pagáčová (35) a dramaturg Tibor Pagáč (32) se rozešli po pěti letech manželství. Žádost o rozvod zatím...

Miss Czech Republic 2024 se stala studentka Adéla Štroffeková z Prahy

Vítězkou 15. ročníku Miss Czech Republic se stala studentka Adéla Štroffeková (21). Českou republiku bude reprezentovat...

Silničářští popletové pobavili Mohelnici. Zpackaný nápis zaujal každého

Zpackaná dopravní značka pobavila Mohelničany. Silničáři při stříkání nápisu na asfalt otočili šablonu a vytvořili...