„Můj syn je přitom mnohem lepší vinař, než jsem já. U nás to bylo tak, že jsem se spíš posynil, než on potatil,“ tvrdí pětasedmdesátiletý vinař z Vranovic na Brněnsku, který získal Cenu Jihomoravského kraje za přispění k jeho věhlasu a dobrému jménu.
Proces výroby unikátního sladkého moku trvá i celý rok. Hrozny na 20 tisíc lahví ročně sesbírá Drápal buď na své malé vinici v rodné vísce Ivaň, nebo je nakupuje od pěstitelů z blízkého okolí. „Moje vinice je spíše taková srdcovka. Dělat vinohrad je samostatná činnost a troufám si říct, že možná daleko náročnější než samotná příprava vína,“ přibližuje.
Nějaká nevraživost mezi vinaři na Moravě
určitě je taky, ale kdo něco dokázal a něco umí, nebrání se o to podělit.