Šéfkuchař Radovan Zajíček | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Evropský šéfkuchař roku vaří v Brně, své umění piloval na souši i oceánech

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Radovan Zajíček uspěl v konkurenci více než 900 šéfkuchařů celého světa. Ačkoli pochází z Olomouce a nyní vaří v hotelové restauraci v Brně, jeho životní cesta vedla přes evropské země i oceány.

V kuchyni v brněnském hotelu Courtyard by Marriott zní hlavně angličtina, ačkoliv jejím šéfkuchařem je Brňan Radovan Zajíček. Vaří tu totiž lidé z nejrůznějších zemí a potřebují se domluvit. A vzhledem k tomu, že za minulý rok byl Zajíček vyhodnocený jako nejlepší evropský šéfkuchař v klání více než 900 hotelů řetězce Marriott, zdá se, že se to daří. Jeho cesta do Brna ale nebyla přímá. Vedla přes Anglii, Francii, Kanárské ostrovy a Rakousko. A hlavně přes oceán, protože sedm let pracoval na zaoceánských výletních lodích.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se