Požár autojeřábu v Bučovicích na Vyškovsku (15. prosince 2023) | foto: HZS JMK

Požár jeřábu způsobil škodu 4,5 milionu, hasiči čelili explozím pneumatik

  • 0
Kvůli technické závadě začal v pátek večer v Bučovicích na Vyškovsku hořet autojeřáb. Stroj byl v době příjezdu hasičů celý v plamenech. Škoda se vyšplhala na 4,5 milionu korun, majetek v hodnotě sedmi milionů hasiči uchránili.

Hasiči vyjeli do Bučovic po osmé hodině večerní. „K hašení a k ochraně dalšího blízko zaparkovaného jeřábu a vedle stojícího objektu hasiči nasadili několik vodních a pěnových proudů,“ sdělil mluvčí krajských hasičů Filip Venclovský.

Během hašení velitel zásahu rozhodl o vyhlášení druhého stupně požárního poplachu a vyžádal si příjezd dalších posil. Hasiči se několikrát ocitli v ohrožení vlivem explodujících pneumatik.

Hasiči požár dostali pod kontrolu zhruba za hodinu, další hodinu pak trvala úplná likvidace. „Škodu vyčíslil vyšetřovatel na 4,5 milionů korun. Příčinou byla technická závada na požárem zasaženém jeřábu,“ sdělil Venclovský.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz