Brněnské divadlo Reduta, ilustrační foto

Brněnské divadlo Reduta, ilustrační foto | foto: Monika Hlaváčová, MF DNES

Brněnská divadla na Silvestra nabídnou folklor i muzikál, zbývají poslední lístky

  • 0
Folklór, muzikál i činohru si mohou milovníci divadla dopřát v poslední den letošního roku díky silvestrovskému programu na brněnských scénách. Nejrozmanitější oslavy se konají v Národním divadle Brno, které připravuje tři různé akce. Městské divadlo se pochlubí novou inscenací francouzské komedie Blbec k večeři.

Slavnostní náladu slibuje program Silvestr v opeře, který Národní divadlo pořádá od 17 hodin v Janáčkově divadle. Večer se ponese v rytmu slavných broadwayských a hollywoodských melodií.

Zazní například skladby z Fantoma opery a West Side Story. Pod taktovkou Caspara Richtera účinkují sólisté a orchestr opery.

Kdo dává před klasikou přednost folkloru, zamíří nejspíš do Reduty. Národní divadlo tam uvede program Silvestr na lidovou notu s cimbálovou muzikou a výukou lidových tanců.

Trojlístek akcí brněnské první scény doplňuje rozverná Molierova komedie Škola žen v Mahenově divadle. Na všechny tři programy zbývají podle elektronického rezervačního systému poslední volné lístky.

Městské divadlo Brno nabízí svým příznivcům celovečerní zábavný program, který zahájí komedie Francise Vebera Blbec k večeři.

"Následuje oslava s cimbálem, divadelním orchestrem, diskotékou a půlnočním přípitkem na jevišti," informovala mluvčí divadla Lucie Broučková.

Na své hudební scéně uvede Městské divadlo v poslední den roku muzikál Mozart. Vstupenky na oba programy lze ještě rezervovat telefonicky.

Soubory sdružené ve svazku Centra experimentálního divadla na Silvestra nehrají. Divadlo Husa na provázku se s příznivci rozloučí o den dříve speciálním vydáním improvizačního večera Jirka Kniha už zase hledá partnera.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit