Doba přípravy: 60 minut
Množství: 4 porce
- 400 g kančího masa z plece
- 4 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 jablka
- 4 žampiony
- tymián
- hřebíček
- 20 g hladké mouky
- 4 lžičky brusinek
- 4 plátky citronu
- mletý pepř
- bobkový list
- sůl
1. Maso nakrájíme na kousky, osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme do hněda cibuli, přidáme maso, orestujeme, přidáme bobkový list a ostatní koření. Mírně podlijeme a dusíme doměkka spolu s krájenými jablky.
2. Maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, po zhoustnutí zalijeme asi 1/2 litrem vody, prošleháme a provaříme, vše přecedíme.
3. Přidáme polovinu brusinek a plátky žampionů, dochutíme a maso poléváme na talíři, doplníme ozdobou z jablka, citronu a brusinkami.
TIP: Příjemně pikantní zimní myslivecký pokrm podáváme s knedlíky nebo těstovinami.