Doporučujeme

Cizrnový salát s karotkou a špenátem

Cizrnový salát s karotkou a špenátem | foto: Kulinární studio MAFRA

RECEPT DNE: Cizrnový salát s karotkou a špenátem

  • 0
Neholdujete masu a těžkým jídlům? Salát si můžete užívat celý rok.

Dresink:
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku, prolisovaný
sůl a mletý černý pepř 

Salát:
400 g karotky
sůl
1 lžíce medu
2 lžíce másla
1/2 lžičky mletého chilli
150 g lusků sladkého hrášku
hrst baby špenátu
3 snítky máty
6 snítek hladkolisté petržele
300 g sterilované cizrny bez nálevu
osemení z 1/2 granátového jablka
50 g lískových oříšků
sezamová semínka na posypání

1. V menší misce smícháme všechny suroviny na dresink a dáme stranou. 

2. Karotku očistíme (můžeme ponechat cca 1 cm natě), větší kusy podélně rozpůlíme a uvaříme na skus v osolené vodě. V pánvi rozehřejeme med s máslem a chilli. Důkladně promícháme. Pak přidáme scezenou karotku a lehce opečeme, až medová směs vytvoří na zelenině glazuru. Necháme vychladnout v chladničce. 

3. Mezitím lusky očistíme a překrájíme na menší kusy. Špenát omyjeme a necháme okapat. Mátu a petržel opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a nasekáme nahrubo. Cizrnu dáme do mísy. Přidáme všechnu připravenou zeleninu, bylinky, osemení z granátového jablka a rozdrcené oříšky. Zlehka promícháme. Salát podáváme přelitý připraveným dresinkem a posypaný sezamovými semínky.


  • Vybrali jsme pro Vás