Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4 kousky
1 kousek: přibližně 3721 kJ/ 888 kcal
- 4 broskve
- 180 g másla
- 180 g cukru
- 3 vejce
- špetka soli
- 180 g hladké mouky
- 4 lžíce ušlehané šlehačky
- tuk a hrubá mouka na formičky
- 2 lžíce kakaa
- 1 broskev na ozdobení
1. Broskve omyjeme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Změklé máslo nakrájíme na kousky a vyšleháme s cukrem a žloutky do pěny. Z bílku a soli vyšleháme pevný sníh.
2. Mouku prosijeme a střídavě se sněhem vmícháme do máslové hmoty. Nakonec přidáme 2 lžíce vyšlehané šlehačky.
3. Formičky na bábovičky důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Rozdělíme do nich kousky broskví. Na ně nalijeme 2/3 těsta. Zbylé těsto promícháme s kakaem a přidáme do formiček. Obě těsta zlehka promícháme špejlí, aby vzniklo mramorování.
4. Naplněné formičky vyskládáme na plech. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 170°C asi 20 minut. Bábovičky necháme zchladnout, vyklopíme, můžeme trochu pocukrovat moučkovým cukrem a ozdobíme zbylou šlehačkou a nakrájenou broskví.