Doba přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: asi 2 plechy
* 500 g hladké mouky
* 125 g cukru krystal nebo použijte hnědý přírodní
* 6 lžic medu
* 2 lžíce meruňkové marmelády
* 2 vejce
* 2 lžíce rozpuštěného másla
* 1 lžíce kakaa
* 2 lžičky sody
* 1 lžička mletého zázvoru
* 2 lžičky perníkového koření
* 1 lžička skořice mleté
1. Do rozpuštěného másla dáme cukr a mírně zkaramelizujeme. Přidáme med, odstavíme z plotny, mícháme a přidáme vejce, marmeládu, kakao, sodu a směs přilijeme do mísy s moukou a kořením.
2. Dobře vypracujeme těsto a dáme do igelitového sáčku přes noc. Druhý den rozválíme na 0,3 - 0,5 mm (menší tvary stačí 0,3 mm) a vykrojíme tvary. Při vyvalování nepodsypáváme příliš moukou, perníky by ztvrdly.
3. Dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřátí troubě asi 12 minut při 175 stupních. Po upečení ještě teplé potřeme směsí 1 vejce a 1 lžičky oleje. Zdobíme dle vlastní fantazie.
TIP: Perníčky jsou výborné k vychlazenému bílému vínu a samozřejmě ke kávě.