Jak herečka přiznává, svoje pochoutky testuje především na své rodině a podle svých slov je její talent jedním z důvodů, proč se s ní její manžel fotograf David Kraus vlastně oženil. "Právě proto, že dobře vařím, tak si myslím, že je to jeden z důvodů, proč si mě vzal," vtipkovala Hrubešová.
Své recepty Hrubešová rozhodně netají a veřejnosti prozradila svůj recept na lasagně a lá Markéta. "Je to můj oblíbený recept. Právě proto jsem ho přinesla, protože je ověřený a protože ho máme všichni rádi," uvedla Hrubešová.
Kuchyni své maminky si oblíbila i hereččina dcerka Christel, která odmítá dětskou stravu. "Ona nemá ráda dětská jídla. Od té doby, co dokoukne na stůl a zjistila, že jíme něco jiného, tak jí thajské jídlo, jí špenát, krevety, brokolici, v podstatě úplně všechno," řekla herečka.
Hrubešová je zastánkyní rčení o tom, že láska prochází žaludkem. "Potvrdilo se mi to v každém případě, protože všechny kamarádky ve chvíli, kdy se zamilovaly, mi vždycky volaly, abych jim poradila nějaký recept," usmívala se Hrubešová a o své rady se ochotně podělila. "Dejte mu maso, protože muži, pokud nejsou zapřísáhlí vegetariáni, tak vždycky chtějí maso. Dobrý biftek, nejlepší a nejrychlejší je z argentinského masa. Takže kupte argentinskou svíčkovou, osolit, opepřit a je to," poradila v závěru Markéta Hrubešová.